Įtakingas senatorius J.McCainas ragina JAV imtis veiksmų Sirijoje

Įtakingas JAV senatorius Johnas McCainas paragino prezidentą Baracą Obamą imtis karinių veiksmų Sirijoje. Po spėjamos nuodingųjų dujų atakos Vašingtonas esą neturėtų delsti.

J.McCainas klausė, kada JAV pagaliau suskubs į pagalbą sirams.<br>AP nuotr.
J.McCainas klausė, kada JAV pagaliau suskubs į pagalbą sirams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:08 PM

JAV pajėgios raketomis sunaikinti 40-50 Sirijos ginkluotųjų pajėgų pilietiniame kare naudojamų lėktuvų, interviu televizijos stočiai CNN sakė buvęs respublikonų kandidatas į prezidentus. Tokia karinė operacija, anot jo, pareikalautų „nedidelių išlaidų“.

J.McCainas sakė esąs įsitikinęs, kad Sirijos opozicijos pranešimai yra teisingi, ir kad Basharo al Assado režimas panaudojo cheminį ginklą. Netoli sostinės Damasko per šią ataką trečiadienį esą žuvo šimtai žmonių.

J.McCainas klausė, kada JAV pagaliau suskubs į pagalbą sirams. „Į šiuos vaizdus negalima žiūrėti be didelio susijaudinimo. Ar mes norime, kad tai tęstųsi?“ - sakė jis.

Senatorius kalbėjo: „Mes galime sunaikinti lėktuvų pakilimo ir nusileidimo takus, taip pat 40 ar 50 lėktuvų, kuriuos naudoja Sirijos karinė aviacija. Sukilėliai galėtų būti aprūpinti raketomis, kad galėtų nustatyti neskraidymo zoną. Tai nesukeltų pavojaus nė vienam JAV kariui“.

B.Obama anksčiau yra pareiškęs, kad dujų panaudojimas yra „raudona linija“. Jei jis dabar nesiims veiksmų, JAV prezidento žodžiai nebus rimtai vertinami visame regione“, - pabrėžė J.McCainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.