Latvė apgavikė dvejus metus gyveno su savo globotinės lavonu

Ketvirtadienį Latvijos sostinėje policija sulaikė moterį, kuri anksčiau globojo 1956 metų gimimo moterį ir dvejus metus slėpė globotinės mirties faktą, kad gautų jos pensiją.

Globėjai iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo. Jos globotinės mirties aplinkybes dar reikės ištirti.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Globėjai iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo. Jos globotinės mirties aplinkybes dar reikės ištirti.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LETA-ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2013, 3:46 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:57 PM

Tai penktadienį žurnalistams pranešė Rygos policijos atstovai.

Rygos našlaičių teismas kreipėsi į policiją dėl to, kad 1945 metais gimusi globėja dvejus metus vengia kontaktų su teismo darbuotojais. Moters gyvenamojoje vietoje pareigūnams niekas neatidarė durų, ir jie su ugniagesių pagalba pateko į butą pro langą.

Reginys viduje sukrėtė net ir patyrusius pareigūnus - viename iš kambarių ant lovos gulėjo sudūlėjęs lavonas. Globotoją policijos darbuotojai pastebėjo netoli namo. Ji mėgino pasislėpti, bet buvo sulaikyta.

Policijos nuovadoje moteris papasakojo, kad jos globotinė mirė 2011 metų spalio 11 d., bet ji nepranešė apie tai, kadangi norėjo toliau gauti pašalpą už globą ir velionės pensiją. Per dvejus metus jai pavyko apgaule pasisavinti beveik 4000 latų. Suvyniojusi lavoną į paklodę ir nuolat laikydama langą atvirą, globėja visą šį laiką gyveno kitame to paties buto kambaryje.

Globėjai iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo. Jos globotinės mirties aplinkybes dar reikės ištirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.