Rumunijos kariškiai duodavo kyšius, kad galėtų tarnauti Afganistane

Elitiniame Rumunijos armijos „Raudonųjų skorpionų” batalione kilo skandalas - paaiškėjo, jog kariškiai duodavo kyšius, kad patektų į Afganistaną, kur už tarnybą ekspedicinėse pajėgose mokama pagal didesnius tarifus.

Rumunija 2002 metų liepą nusiuntė į Afganistaną apie 1,7 tūkstančio žmonių, kurie tarnauja Zabulio provincijoje kartu su JAV kontingentu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Rumunija 2002 metų liepą nusiuntė į Afganistaną apie 1,7 tūkstančio žmonių, kurie tarnauja Zabulio provincijoje kartu su JAV kontingentu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2013, 4:44 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:57 PM

Kaip teigiama skunduose, kuriuos parašė Krajovoje dislokuotos dalies kariškiai, tikrinimo komisijos nariai, atrinkdavę kareivius užsienio misijai, būdavo papirkinėjami. Už pinigus jie į žiniaraščius įrašydavo geresnius fizinius ir moralinius rodiklius. Nacionalinės gynybos ministras Mirča Duša jau davė nurodymą atlikti tyrimą.

„Mes kovosime su tokiais reiškiniais”, - pažadėjo ministras. Jis sakė gavęs septynis skundus.

Rumunija 2002 metų liepą nusiuntė į Afganistaną apie 1,7 tūkstančio žmonių, kurie tarnauja Zabulio provincijoje kartu su JAV kontingentu. Be savo pagrindinės algos, jie kasdien gauna Afganistane 71 euro priemoką. Per šiuos metus Afganistane žuvo 20 Rumunijos kariškių, dešimtys buvo sunkiai sužeisti.

Kaip rodo naujausios apklausos, dauguma rumunų pesimistiškai vertina padėties Afganistane stabilizavimo perspektyvas ir ragina išvesti Rumunijos kariškius iš šios šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.