„Guardian“ perduos „New York Times“ dalį E.Snowdeno dokumentų

Didžiosios Britanijos

Didžiosios Britanijos pareigūnai teigia, kad E.Snowdeno paviešinti dokumentai padarė nepaprastai didelę žalą nacionaliniam saugumui.<br>AP nuotr. iš archyvo
Didžiosios Britanijos pareigūnai teigia, kad E.Snowdeno paviešinti dokumentai padarė nepaprastai didelę žalą nacionaliniam saugumui.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 24, 2013, 2:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:40 PM

Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai Didžiosios Britanijos vyriausybė pagrasino „The Guardian“, kad imsis teisinių veiksmų, jei laikraštis nesunaikins iš E.Snowdeno gautų dokumentų apie Didžiosios Britanijos britų žvalgybos agentūrą GCHQ, praneša „Reuters“.

„Patirdami spaudimą iš šalies vyriausybės, nusprendėme bendradarbiauti su JAV ir toliau dirbti su šiais dokumentais. Ir toliau skleisime žinias pasauliui“, - teigiama „The Guardian“ pranešime spaudai. Laikraštis teigia, kad bendradarbiaujant su „New York Times“ ir toliau išliks galimybė viešinti dokumentus apie masinį sekimą, tačiau Didžiosios Britanijos vyriausybė jau negalės imtis jokių atitinkamų veiksmų. „New York Times“ susitarimo nekomentavo.

Didžiosios Britanijos pareigūnai teigia, kad E.Snowdeno paviešinti dokumentai padarė nepaprastai didelę žalą nacionaliniam saugumui, todėl labai bijomasi galimybės, kad gali būti atskleista daugiau valstybinių paslapčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.