Mokyklos sekretorė A.Tuff - nauja Amerikos superherojė

Daugelis amerikiečių, įskaitant prezidentą Baracką Obamą, giria naują didvyrę atsiritus JAV jau rykšte tapusiai šaudynių švietimo įstaigose bangai. Tai sekretorė, kuri įkalbėjo pasiduoti vieną užpuoliką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2013, 10:32 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:42 PM

B.Obama asmeniškai paskambino Antoinette Tuff, kad pagirtų jos drąsą ir savitvardą per antradienį įvykusį bauginantį incidentą vienoje pradinėje mokykloje netoli Atlantos miesto Džordžijos valstijoje, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis AP ir CNN.

Policija nurodė, kad 20-metis Michaelas Brandonas Hillas, kurio psichika, kaip pranešama, sutrikusi, įžengė į mokyklą ginkluotas pusiau automatiniu šautuvu ir turėdamas 500 šovinių. Jis paėmė įkaitais vieną ar du darbuotojus.

Viena jų buvo A.Tuff. Užpuolikas leido jai paskambinti pagalbos telefonu 911, o tuomet sekretorė parodė savo sugebėjimus, padėjusius stulbinamai ramiai užbaigti šią krizę.

Moteris vėliau sakė iškart supratusi, koks pavojus gresia, kai tik M.B.Hillas įžengė į mokyklą.

„Iš jo veido buvo matyti, kad jis nori žudyti, – pasakojo A.Tuff. – Jis pareiškė nebeturintis dėl ko gyventi ir žinantis, kad šiandien mirs.”

Kad bent kiek nuramintų užpuoliką, kalbėdamasi su pagalbos linijos operatoriais A.Tuff jam papasakojo apie problemas savo gyvenime: kad ji išsiskyrė su vyru po 33 metus trukusios santuokos ir kad augina neįgalų sūnų.

„Mes visi ką nors patiriame savo gyvenime, – šie A.Tuff žodžiai buvo girdėti klausantis pagalbos linijos pokalbio įrašo, kai ji vienu metu kalbėjosi su užpuoliku ir operatoriumi. – Dabar sėdžiu čia su tavimi ir apie tai kalbuosi.”

Sekretorė visą laiką meldėsi už M.B.Hillą ir dėkojo Dievui, kad jis jai leido išlikti ramiai.

„Manau, viską padarė Dievas. Aš nesu didvyrė. Buvau labai išsigandusi”, – teigė A.Tuff.

Atvykus policijai užpuolikas pradėjo šaudyti į pareigūnus, bet A.Tuff įtikino jį liautis ir pasiduoti, kad nebūtų nukautas.

„Tiesiog paaiškinau, kad jį myliu, – tvirtino moteris. – Nežinojau jo vardo, nedaug apie jį žinojau, bet jį mylėjau.”

Šis incidentas įvyko praėjus 8 mėnesiams po žudynių Sandi Huko pradinėje mokykloje Niutauno mieste Konektikuto valstijoje, kai jaunas užpuolikas nušovė 20 mažamečių ir 6 suaugusiuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.