Naujojo Džersio atominėje elektrinėje išjungtas reaktorius

Naujojo Džersio atominės

Elektrinę valdančios bendrovės „PSEG Nuclear“ atstovo Joe Delmaro pranešime pažymima, kad radioaktyvūs teršalai į aplinką nepateko.<br>AP
Elektrinę valdančios bendrovės „PSEG Nuclear“ atstovo Joe Delmaro pranešime pažymima, kad radioaktyvūs teršalai į aplinką nepateko.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-24 12:49, atnaujinta 2018-03-01 18:40

Radioaktyvūs teršalai Seilemo 1-ojoje elektrinėje, esančioje Žemutinio Aloveis Kriko teritorijoje, nepasklido iš reaktoriaus sandariojo korpuso ir nesukėlė pavojaus gyventojams arba darbuotojams, sakoma penktadienį paskelbtame JAV Branduolinio reguliavimo komisijos (NRC) pranešime.

Šis incidentas įvyko ketvirtadienio vakarą, pranešė vietos „The Star-Ledger“. Reaktorius kol kas lieka išjungtas.

Nustatyta, kad nuotėkio šaltinis buvo viena didelio slėgio sklendė reaktoriaus aušinimo sistemoje, iš kurios per minutę išsiliedavo apie 15 litrų vandens, todėl reaktorių teko išjungti, sakė NRC atstovas Neilas Sheehanas.

Elektrinę valdančios bendrovės „PSEG Nuclear“ atstovo Joe Delmaro pranešime pažymima, kad radioaktyvūs teršalai į aplinką nepateko. Jis nurodė, kad buvo pradėti remonto darbai, tačiau nepranešė, kada reaktorius vėl gali būti įjungtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.