Iranas pirmą kartą ambasadoriaus postą atiduos moteriai

Iranas į ambasadoriaus ir

H.Rowhani, kurio vien iš vyrų sudaryta vyriausybė darbą pradėjo šį mėnesį, paprašė moterims atiduoti kelis aukštus postus.<br>AP nuotr.
H.Rowhani, kurio vien iš vyrų sudaryta vyriausybė darbą pradėjo šį mėnesį, paprašė moterims atiduoti kelis aukštus postus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-08-27 19:41, atnaujinta 2018-03-01 17:19

Užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas „nori paskirti moteris į du postus: atstovo spaudai ir ambasados vadovo“, nurodė dabartinis ministerijos atstovas Abbasas Araqchi.

Galutinis sprendimas turėtų būti priimtas „per savaitę“, pridūrė jis.

Dabartinis šalies prezidentas nuosaikusis dvasininkas Hassanas Rowhani, kurio vien iš vyrų sudaryta vyriausybė darbą pradėjo šį mėnesį, kaip pranešama, paprašė moterims atiduoti kelis aukštus postus 1979 metais įkurtos islamiškos respublikos valdžioje.

Pats H.Rowhani viceprezidente parlamentiniams klausimams paskyrė Elhamą Aminzadehą, kuri kaip ir jis pats yra gavusi teisės mokslų daktarės laipsnį Glazgo universitete, o Parvin Dadandish tapo jo patarėja moterų klausimais.

Anksčiau jo pirmtakas prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas sugebėjo užsitikrinti konservatyvaus parlamento paramą, pirmą kartą šalies istorijoje į sveikatos apsaugos ministro postą pasiūlęs moterį – Marizeh Vahid Dastjerdi.

M.V.Dastjerdi buvo atleista2012 metais, kai nesutarė su prezidentu dėl kainų padidinimo importuojamiems medikamentams.

Nuo 1997 metų iki 2005 metų šaliai vadovavęs reformistas buvęs prezidentas Mohammadas Khatami savo pavaduotoja aplinkos apsaugos klausimais buvo paskyręs Massoumeh Ebtekar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.