Dėl potvynių Rusijoje iškilo agresyvių lokių grėsmė

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose

Šiuo metu lokiai dėl potvynių susiduria su sunkumais ieškodami tradicinio maisto - uogų ir lašišos.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Šiuo metu lokiai dėl potvynių susiduria su sunkumais ieškodami tradicinio maisto - uogų ir lašišos.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2013, 3:33 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:59 PM

Pasak Chabarovsko krašto Polinos Osipenko rajono policijos vado Jevgenijaus Šukšino, šiuo metu lokiai dėl potvynių susiduria su sunkumais ieškodami tradicinio maisto - uogų ir lašišos.

„Tikimybė sutikti plėšrūną padidėjo, - sakoma pranešime. - Dėl alkio žvėrys artinasi prie žmonių. Gauname vis daugiau pranešimų apie prie gyvenviečių pastebėtus lokius“.

Dėl potvynių nepaprastoji padėtis paskelbta keturiuose Tolimųjų Rytų regionuose - Amūro srityje, Chabarovsko krašte, Žydų autonominėje srityje ir Primorės krašte bei Jakutijoje, Sibire.

Anot pasiuntinio pavaduotojo Tolimuosiuose Rytuose Vladimiro Pisino, potvynių padaryta žala vertinama 1 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.