Irane montuojamos spartesnės urano sodrinimo centrifugos

Irane toliau montuojamos

Ginčas dėl Irano branduolinės programos trunka jau dešimtmetį.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Ginčas dėl Irano branduolinės programos trunka jau dešimtmetį.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2013, 8:23 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:49 PM

Islamo Respublika Natanzo objekte dabar turi 1008 modernias centrifugas IR-2M; gegužę Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) minėjo 698 centrifugas.

Paskutinėje TATENA ataskaitoje gegužę buvo teigiama, kad tokių centrifugų Iranas turi 698. Iki naujausios ataskaitos parengimo pabaigos rugpjūčio 24-ąją nė viena centrifugų nebuvo pradėta eksploatuoti.

TATENA taip pat paskelbė, kad tarptautinės derybos dėl Teherano branduolinės programos bus tęsiamos rugsėjo 27-ąją. Organizacijos atstovas sakė, kad derybos vyks Vienoje, tačiau apie dalyvius neužsiminė. Naujasis Irano prezidentas Hassanas Rohani neseniai naujuoju derybų grupės vadovu paskyrė ligšiolinį užsienio reikalų ministrą Ali Akbar Salehi.

Paskutinysis derybų ratas tarp vadinamosios grupės 5+1 (5 veto teisę turinčios JT Saugumo Tarybos narės ir Vokietija) ir Irano balandį baigėsi be rezultatų. Teheranas nesutinka, kaip reikalaujama, nutraukti urano sodrinimą. Už tai siūlomą sankcijų sušvelninimą Iranas atmeta kaip nepakankamą.

Ginčas dėl Irano branduolinės programos trunka jau dešimtmetį. Vakarai įtaria Iraną kuriant branduolinį ginklą, šis tai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.