Japonijos priežiūros institucija nustatė didesnį nuotėkio Fukušimoje lygį

Japonijos branduolinės

Fukušimos 1-ojoje atominėje elektrinėje trijų reaktorių šerdys išsilydė vystantis avarijai, kurią 2011 metų kovą sukėlė didžiulis žemės drebėjimas ir cunamis.<br>AP nuotr.
Fukušimos 1-ojoje atominėje elektrinėje trijų reaktorių šerdys išsilydė vystantis avarijai, kurią 2011 metų kovą sukėlė didžiulis žemės drebėjimas ir cunamis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2013, 10:33 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:10 PM

Branduolinio reguliavimo valdybos pareigūnė Yukiko Fukui trečiadienį sakė, kad rugpjūčio 19-ąją užfiksuotas nuotėkis buvo pripažintas 3-ojo lygio incidentu pagal Tarptautinę branduolinių įvykių skalę, nors anksčiau buvo įvertintas 1-uoju lygiu („anomalija“).

Fukušimos 1-ojoje atominėje elektrinėje trijų reaktorių šerdys išsilydė vystantis avarijai, kurią 2011 metų kovą sukėlė didžiulis žemės drebėjimas ir cunamis. Jėgainės operatoriai pumpuoja vandenį į reaktorius, siekiant juos ataušinti, tačiau susidarantį užterštą vandenį tampa sudėtinga suvaldyti.

Bendrovė „Tokyo Electric Power Co.“ TEPCO nurodė, kad 300 tonų užteršto vandens išsiliejo iš vieno rezervuaro, o dalis jo galėjo nutekėti į jūrą per lietaus kanalizaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.