Iš kapinių pavogtą tėvo lavoną sūnus bandė prikelti malda

Ką galvojo amerikietis Vincentas Brightas, kai iš kapinių tempė tėvo karstą? Pasirodo, vyras tikėjo, kad Dievas išgirs jo aimanas ir prikels 93 metų velionį iš mirusiųjų, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis AP ir Detroit Free Press” informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 8:04 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:39 PM

Šiurpi istorija, nutikusi Detroite, buvo prisiminta šią savaitę, kai V.Brightas sutiko prisiimti kaltę už lavono iškasimą. Mainais jam pažadėta neskirti kalėjimo bausmės, kuri galėjo siekti 10 metų.

49 metų vyras buvo nuteistas lygtinai, o teismo sprendimo turėtų sulaukti rugsėjo 24 dieną.

Apie neįprastą nusikaltimą Mičigano valstijos gyventojai išgirdo šių metų pradžioje.

Žiniasklaida pranešė, kad sausio 14 dieną, pirmadienį, Detroito Getsemanės kapinėse dingo karstas su Clarence’o Brighto palaikais. Tiesa, tuomet skelbta, kad karstas nebuvo užkastas, nes lijo smarkus lietus ir laidotuvės buvo atidėtos.

Liudininkai teigė matę, kad pirmadienį prie kapinių buvo sustojęs baltas furgonas. Kitą dieną policininkai tokį furgoną aptiko vienoje degalinėje – jame buvo tuščias karstas.

Pareigūnai susisiekė su mirusiojo artimaisiais, o po kelių valandų sulaikė jo sūnų. Senuko kūną jie rado V.Brighto namo rūsyje esančiame šaldytuve. Lavonas nebuvo niekaip sudarkytas.

Suimtas amerikietis tyrėjams tvirtino turėjęs vilties, kad Dievas gali išgirsti jo maldas ir prikelti tėvą iš mirusiųjų. Giminaičiai patvirtino, kad V.Brightas – itin religingas.

Po šio įvykio prokurorai prašė ištirti, ar V.Brightas pakaltinamas, bet specialistai nustatė, kad vyras gali stoti prieš teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.