V.Putino rūpestis - neregėtas potvynis Rusijoje

Amūro upės vandenys skandina Rusijos Tolimuosius Rytus. Į stichijos kamuojamą regioną ketvirtadienį atvyko pats prezidentas Vladimiras Putinas. Nepaprastųjų situacijų ministerija praneša, kad toks didelis potvynis šioje srityje nebuvo užfiksuotas per 120 metų. Dėl kylančio vandens namus turėjo palikti mažiausiai 20 tūkst. žmonių.

Rusijos Tolimuosius Rytus siaubia neregėti potvyniai. Situaciją Amūro srityje iš sraigtasparnio vertino V.Putinas.<br>AP nuotr.
Rusijos Tolimuosius Rytus siaubia neregėti potvyniai. Situaciją Amūro srityje iš sraigtasparnio vertino V.Putinas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 12:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:31 PM

Upes vandens lygis viršija įprastinį 750 centimetrų. Potvynius sukėlė smarkios liūtys, kurios vis dar nesiliauja. Netoli Chabarovsko darbininkai stato pylimus, norėdami apsaugoti elektros pastotes ir linijas.

Jau dabar aišku, kad potvynis sugadino miesto šildymo sistemą.

Taip pat didelę žalą stichija padarė regiono anglies ir aukso kasybos pramonei, žemės ūkiui. Prognozuojama, kad kritinė situacija regione gali trukti apie mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.