Cheminio ginklo inspektoriai ligoninėje aplankė Sirijos kariu

Jungtinių Tautų (JT)

JT inspektorių užduotis yra išsiaiškinti, ar cheminis ginklas iš tikrųjų buvo panaudotas.<br>AP nuotr.
JT inspektorių užduotis yra išsiaiškinti, ar cheminis ginklas iš tikrųjų buvo panaudotas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2013, 7:12 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:44 PM

Pasak žiniasklaidos, šie kariai viename sukilėlių naudojamame tunelyje rado cheminių medžiagų ir apsinuodijo jų garais. Incidentas esą įvyko praėjusį šeštadienį Džobare, viename Damasko priemiesčių.

Sukilėliai kaltina prezidento Basharas al Assadas pajėgas praėjusios savaitės viduryje netoli Damasko panaudojus nuodingąsias dujas prieš civilius ir nužudžius šimtus žmonių. Sirijos vyriausybė kritiką atmeta ir savo ruožtu kaltina sukilėlius panaudojus cheminį ginklą prieš kareivius ir civilius.

JT inspektorių užduotis yra išsiaiškinti, ar cheminis ginklas iš tikrųjų buvo panaudotas. Tačiau jie neturi įvardyti, kad surengė ataką.

Gali būti, kad JT inspektorių apsilankymas ligoninėje buvo paskutinioji jų darbo stotelė. Planuojama, kad šeštadienį jie išvyks iš Sirijos.

JT ekspertai į ligoninę atvyko be apsauginių liemenių. Todėl manoma, kad jie penktadienį neplanuoja lankytis sukilėlių teritorijose.

Praėjusiomis dienomis inspektoriai dirbo sukilėlių kontroliuojamose teritorijose, kad ištirtų kaltinimus dėl cheminio ginklo panaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.