Ko verkė Rusijos prezidentas V.Putinas?

Rusijos prezidento tėvai pradžioje buvo nusiteikę prieš sambo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-30 10:18, atnaujinta 2018-03-01 16:06

V.Putinas norėjo pabūti vienas: jis tik ką atsisveikino su savo mylimu dziudo treneriu, 75-erių Anatolijumi Rachlinu, kurio gyvenimą nutraukė vėžys.

Prezidentas nutarė be palydos praeiti ta Sankt Peterburgo gatve, kuria prieš 50 metų dar berniukas tris kartus per savaitę skubėjo į sambo ir dziudo treniruotes. Prezidento pasivaikščiojimą iš tolo filmavo visos valstybinės televizijos.

Būtent A.Rachlinas neatsisakė laibo, lieso Volodios priimti į sekciją, nors grupė jau seniai buvo sukomplektuota.

Stengdamasis pakliūti į sambo sekciją, 13-metis net pridėjo sau vienerius metus. Bet tai treneriui nebuvo svarbu. Greitai paaiškėjo, jog A.Rachlinas mokė savo berniukus ne tik „muštis“, bet ir domėjosi jų pažymiais, asmeniškai tikrino pažymių knygeles, bendravo su tėvais ir mokytojais. Treneris laikėsi griežtos taisyklės: gavai blogą pažymį, - keliauk namo, pasitaisysi - ateik vėl.

Rusijos prezidento tėvai pradžioje buvo nusiteikę prieš sambo.

„Socialinis trenerio statusas anuomet buvo aukštas, bet A.Rachlinas nesigėdijo užeiti į mūsų „komunalką“ penktame aukšte, kur bėgiojo žiurkės, ir įtikinėjo tėvus, kad užsiėmimai dziudo, sambo man gali duoti daug gero. Ir jie pamažėle pakeitė požiūrį.

Kodėl A.Rachlinas tuomet dėl manęs taip stengėsi, - man buvo nesuprantama. Aš juk neišsiskyriau kažin kokiais dideliais sugebėjimais. Tiesiog jis buvo geras žmogus“, - per laidotuves pasakė V.Putinas.

Pasak Rusijos prezidento, būtent A.Rachlinas ištraukė jį iš kiemo, iš neigiamos jo įtakos. Būtent todėl V.Putinas, stovėdamas prie trenerio karsto, sunkiai tramdė ašaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.