Kinas įsitikino - šypsotis nelaimės vietoje negalima

Buvęs Kinijos Šansi provincijos darbo saugumo tarnybos vadovas Yang Dacai padarė klaidą, kai išsiviepė stovėdamas prie ką tik nuo bėgių nulėkusio traukinio. Jis bus teisiamas dėl kaltinimų korupcija.

Nelaimės vietoje nusišypsojęs Yang Dacai užsitraukė valdžios nemalonę.
Nelaimės vietoje nusišypsojęs Yang Dacai užsitraukė valdžios nemalonę.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:40 PM

Minėta traukinio avarija nusinešė 36 žmonių gyvybę. Tad kinų internautai ne juokais įsiuto pastebėję vieną nuotrauką, kurioje matyti, kaip Yang Dacai šypsosi stovėdamas prie nuvirtusių vagonų, rašo „Lietuvos rytas“.

Pykčio taikinį radę kinai atkapstė kitų pareigūno nuotraukų, kuriose jis pozuoja su prabangiais laikrodžiais. „Už kokius pinigus?” – klausė internautai.

Tad po tyrimo Yang Dacai buvo apkaltintas kyšių ėmimu. Be to, Kinijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad jis buvo sukaupęs „nederamai daug turto”.

Jis pernai buvo atleistas, o šių metų vasarį išspirtas iš Kinijos komunistų partijos.

„Kai atvykau į nelaimės vietą, mano širdis verkė. Tačiau žemesnio rango pareigūnai dar labiau jaudinosi, tad norėdamas, kad jie šiek tiek atsipalaiduotų, užsimiršau ir pats”, – taip teisinosi Yang Dacai.

Kinas aiškino, kad laikrodžius įsigijo susitaupęs pinigų iš atlyginimo. Esą brangiausias laikrodis kainavo 35 tūkst. juanių (14,7 tūkst. litų).

Byla Yang Dacai iškelta tokiu metu, kai Kinijoje vis didėja visuomenės pasipiktinimas esą korumpuotais valstybės tarnautojais. Šalies vadovas Xi Jinping’as užkūrė galingą kovos su korupcija mašiną.

Nemažai įtakingų Komunistų partijos pareigūnų jau atsidūrė už grotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.