Akis vaikui išlupo teta?

Šešerių metų berniukas, kuriam Kinijoje prieš savaitę buvo išluptos akys, medikų teigimu, ateityje gali iš dalies atgauti regėjimą. Tragišką išpuolį veikiausiai įvykdžiusi mažylio teta vėliau nusižudė, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis AP informacija.

Manoma, kad be akių likęs Guo Binas vėliau dar galės iš dalies regėti.<br>AP nuotr.
Manoma, kad be akių likęs Guo Binas vėliau dar galės iš dalies regėti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-05 07:41, atnaujinta 2018-03-01 13:33

Praėjusį trečiadienį pasaulį apskriejo šokiruojamos nuotraukos. Jose – ligoninės lovoje besiraitantis vaikas, o šalia jo – iš proto besikraustanti motina.

„Mama, kodėl dangus vis dar toks tamsus?” – berniuko, vardu Guo Binas, žodžius citavo žiniasklaida.

Tėvai savo atžalą rado netoli namų, kur jis buvo išėjęs pažaisti. Nesiorientuojantis berniukas gulėjo kraujo klane tuščiomis akiduobėmis, o jo akių obuoliai buvo numesti netoliese.

Prie sūnaus ligoninėje budėjusi motina Wang Wenli nepajėgė pasakyti vaikui, kas nutiko. Tiesos ji neatskleidė ir po savaitės.

Kiek toliau pasistūmėjo incidentą tirianti policija. Pareigūnai patvirtino, kad įtariamoji – berniuko teta, jo tėvo sesuo Zhang Huiying. Ant jos drabužių buvo rasta kraujo, kurio DNR sutapo su sužaloto vaiko. Nustatyta, kad akys išluptos naudojant kažkokį įrankį.

Praėjus šešioms dienoms po berniuko užpuolimo ji nusiskandino šulinyje. Nusikaltimo motyvai kol kas nežinomi. Kai kurie vietos laikraščiai rašė, kad Zhang Huiying ir jos brolis (berniuko tėvas) nesutarė dėl paralyžiuoto tėvo slaugymo. Bet vaiko motina šiuos teiginius kategoriškai atmetė.

Spėjama, kad įtariamoji galėjo sirgti psichikos liga.

Medikai teigia, kad akių netekęs vaikas sveiksta. Kai apie nelaimę sužinojo visas pasaulis, berniukui ėmė plaukti dovanos ir piniginė parama. Du žymūs Kinijos akių ligų specialistai pasisiūlė berniuką gydyti nemokamai.

Kitas Guo Bino gydymo etapas – dirbtinių akių obuolių implantavimas. Jais vaikas nieko nematys, bet medikai kalba optimistiškai.

Anot berniuką gydančio daktaro Denniso Lamo, JAV tyrėjų tobulinamos technologijos po 10 metų galėtų suteikti galimybę Guo Binui atkurti bent dalinį regėjimą, nes jo smegenų vizualinis centras veikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.