Italai neatsigina paukščių gripo

Italijoje, Bolonijos regiono Mordano rajone ir Feraros regiono Bondeno rajone, nustatyti dar du didelio patogeniškumo H7N7 paukščių gripo atvejai. Pavojingas virusas patvirtintas paukštyne, auginusiame apie 105 tūkstančius vištų, kuris dėl ankstesnių šios pavojingos ligos protrūkių buvo įtrauktas į nustatytą priežiūros zoną. Ligos židinys patvirtintas ir nedideliame šeimos ūkyje, esančiame už priežiūros zonos ribų. Šiais metais Italijoje jau užregistruoti šeši šios pavojingos ligos židiniai.

Šiais metais Italijoje jau užregistruoti šeši didelio patogeniškumo H7N7 paukščių gripo židiniai.<br>D.Umbraso nuotr.
Šiais metais Italijoje jau užregistruoti šeši didelio patogeniškumo H7N7 paukščių gripo židiniai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:47 AM

Kaip praneša Italijos atsakingos institucijos, atsižvelgiant į naujausius ligos pasireiškimo atvejus, regionuose nustatytos naujos apsaugos ir priežiūros zonos.

Italijos veterinarijos specialistų teigimu, tikėtina, kad paukštyne pavojingas virusas išplito nuo kaimyninio paukštyno, kuriame prieš savaitę buvo nustatytas tokio paties tipo paukščių gripo protrūkis. Tačiau vyksta nuodugnus tyrimas, kaip virusas pateko į šeimos ūkį.

Italijos veterinarijos specialistai ėmėsi visų būtinų priemonių, kad sustabdytų paukščių gripo plitimą. Visi paukštyne ir šeimos ūkyje esantys naminiai paukščiai bus likviduoti, atlikti valymo ir dezinfekcijos darbai.

Lietuvos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad prasidedant rudeninei paukščių migracijai, visiems naminių paukščių laikytojams naminius paukščius reikėtų laikyti dengtuose aptvaruose, siekiant apsaugoti nuo kontakto su laukiniais paukščiais. Ne mažiau svarbu saugoti ir pašarus, kad laukiniai paukščiai jų neužterštų, nenaudoti vandens iš atvirų telkinių, į kuriuos gali būti patekęs paukščių gripo virusas.

Iškilus bent menkiausiam įtarimui dėl pasikeitusio paukščių elgesio, paukščių laikytojai turi nedelsiant kreiptis į į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinį padalinį arba informuoti visą parą veikiančia nemokama telefono linija 8-800-40403

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.