Indijos prokurorai prašo mirties bausmės už grupinį studentės išprievartavimą

Indijos prokurorai trečiadienį prašė keturiems įtariamiesiems, kurie buvo pripažinti kaltais dėl grupinio 23 metų studentės išprievartavimo ir nužudymo, skirti mirties bausmę, skelbia „Reuters“.

Visi keturi kaltinamieji neigė jiems pareikštus kaltinimus.<br>AP nuotr.
Visi keturi kaltinamieji neigė jiems pareikštus kaltinimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2013, 11:24 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:19 AM

Pasak prokuroro Dayano Krishnano, „itin didelis nusikaltimo žiaurumas“ pateisina maksimalią mirties bausmę pakariant. Išprievartavę merginą, kaltinamieji pasinaudojo metaliniu strypu ir rankomis ištraukė vidaus organus, sakė prokuroras. Mergina buvo taip sunkiai sužalota, kad po dviejų savaičių mirė Singapūro ligoninėje.

Teisėjas Yogeshas Khanna, kuris antradienį pripažino įtariamuosius kaltais dėl „šaltakraujiško“ nužudymo, išklausė prokurorų ir gynybos argumentų prieš nuspręsdamas bausmę. Minimali galima bausmė yra kalinimas iki gyvos galvos.

Teisėjas pripažino autobuso valytoją Akshay Kumar Singh, sporto trenerį Vinay Sharma, vaisių pardavėją Pawaną Gupta ir bedarbį Mukeshą Singhą kaltais dėl iš anksto apgalvotų veiksmų pagrobiant ir išprievartaujant merginą gruodžio 16 dieną Delio autobuse.

Aukos tapatybė neskelbiama dėl teisinių priežasčių.

Visi keturi kaltinamieji neigė jiems pareikštus kaltinimus.

Nežinoma, ar teisėjas nuosprendį paskelbs trečiadienį ar kitą dieną. Jeigu bus skirta mirties bausmė, Indijos aukščiausiasis teismas turės tai patvirtinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.