Amerikiečius prajuokino ir įsiutino V.Putino laiškas

Trečiadienį atsivertę rytinę spaudą amerikiečiai šypsojosi. Tiesa, ironiškai. Vienas įtakingiausių pasaulio dienraščių „The New York Times“ išspausdino Rusijos prezidento Vladimiro Putino laišką, skirtą Amerikos žmonėms ir politikams. Jame Rusijos prezidentas leido suprasti, kad amerikiečiai neturėtų laikyti savęs išskirtiniais.

Rusijos lyderio laiškas dalį amerikiečių supykdė, kitus prajuokino.<br>AP nuotr.
Rusijos lyderio laiškas dalį amerikiečių supykdė, kitus prajuokino.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 8:58 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:34 AM

Rusijos lyderio laiškas dalį amerikiečių supykdė, kitus prajuokino.

„Labai ačiū už jūsų laišką Amerikos žmonėms!“ - kandžiai Rusijos vadovui dėkojo iš Rytų Europos kilęs „Washington Post“ politikos apžvalgininkas Dana Milbankas. Taip jis lyg ir pabrėžė, kad laiškas Amerikos žmonėms rodo, jog pats V.Putinas save laiko labai svarbiu ir reikšmingu.

„Ypač pavojinga padrąsinti žmones matyti save kaip išimtis. Mes visi skirtingi, bet kai mes prašome Dievo palaimos, neturime pamiršti, kad Dievas sukūrė mus lygius,“ - savo laiške rašė Rusijos prezidentas.

Apžvalgininkas D.Milbankas kandžiai atkirto: „Labai ačiū, kad paminėjote Dievą – amerikiečiai tai gerai įvertins.“ Taip jis pasityčiojo, kad V.Putino vertėjai suklydo pasirinkdami ne tą žodį „išskirtinumui“ išreikšti.

Žurnalistas pabrėžė, kad amerikiečiai nemano, kad jie yra geresni už kitas tautas: „Jei abejojate tuo, pažiūrėkite į mūsų Kongreso rūmus. Jei mes manytume, kad esame ypatingi, nėra jokių šansų, kad išsirinktume juos (Kongreso narius. - Red.) mums atstovauti.“

Savo laiške V.Putinas ragino Ameriką nepradėti karinių veiksmų Sirijoje. Jis aiškino, kad tai būtų neparanku pačiai Amerikai.

Neabejotina, kad Rusijos vadovo laiškas - atsakas į dabartinę tarptautinę situaciją. Sirija paskelbė, kad sutinka atiduoti cheminio ginklo atsargas už tai, jog Amerika nesiimtų karinių veiksmų. Tokį žingsnį entuziastingai palaiko Rusija, kuri yra artima Sirijos sąjungininkė ir siekia susigrąžinti įtaką Artimuosiuose Rytuose. Nors Barackas Obama tokį pasiūlymą įvertino teigiamai, tačiau oficialiai neatsisakė idėjos bombarduoti Basharo al Assado režimo valdomą šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.