Britų kolegija atsisako draudimo musulmonėms dėvėti veidą dengiančius šydus

Minimoje kolegijoje mokosi asmenys nuo 16 metų.

Anksčiau buvo skelbta, kad bus reikalaujama nusiimti gobtuvus, skrybėles, kepures ir šydus, kad veidai būtų matomi.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Anksčiau buvo skelbta, kad bus reikalaujama nusiimti gobtuvus, skrybėles, kepures ir šydus, kad veidai būtų matomi.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2013, 5:58 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:41 AM

Birmingamo metropolijos kolegija savo paskyroje „Facebook“ pranešė keisianti savo požiūrį ir leisianti „asmenims aprangą su specifinėmis detalėmis, atspindinčiomis jų kultūrines vertybes“.

Birmingame, didelę dalį musulmonų gyventojų turinčiame Anglijos vidurio mieste, anksčiau buvo skelbta, kad bus reikalaujama nusiimti gobtuvus, skrybėles, kepures ir šydus, kad veidai būtų matomi.

Iš esmės tai reiškė, jog draudžiama dėvėti nikabą, kuriuo musulmonės dengia viską, išskyrus savo akis. Tokį požiūrį palaikė ir Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

Pasak premjero atstovo, mokymo įstaigos turi turėti galimybę „nustatyti savo mokyklos aprangos kodą“.

Tačiau apie 9 tūkst. žmonių pasirašė peticiją, kurią organizavo Nacionalinė studentų sąjunga (NSS) per Juodaodžių studentų kampaniją prieš tokią politiką. Šimtai studentų ketino penktadienį dalyvauti protesto demonstracijoje.

„Toks draudimas yra visiškas teisės į religijos ir kultūrinės išraiškos laisvę pažeidimas bei akivaizdus moterų teisės rinktis pažeidimas“, sakė NSS juodaodžių studentų atstovas Aaronas Kiely.

Minimoje kolegijoje mokosi asmenys nuo 16 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.