Ambasadorius iškviestas aiškintis dėl V.Dombrovskio pasisakymo apie Katalonijos nepriklausomybę

Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Garcia-Margallo iškvietė Latvijos ambasadorių Madride Janį Eichmanį pasiaiškinti dėl latvių premjero Valdžio Dombrovskio pasisakymo apie Katalonijos nepriklausomybę, informuoja naujienų agentūra LETA.

V.Dombrovskis išreiškė netiesioginį palaikymą katalonų nepriklausomybės nuo Ispanijos siekiams.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Dombrovskis išreiškė netiesioginį palaikymą katalonų nepriklausomybės nuo Ispanijos siekiams.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LETA-ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-15 15:25, atnaujinta 2018-02-22 04:43

Latvijos URM pranešė, kad šį atvejį komentuos tik pirmadienį po ambasadoriaus susitikimo su Ispanijos diplomatijos vadovu.

Ispanijos naujienų agentūra CAN anksčiau pranešė, kad V.Dombrovskis išreiškė netiesioginį palaikymą katalonų nepriklausomybės nuo Ispanijos siekiams.

„Jei yra tvirta tautos valia ir reikalavimas surengti referendumą, mes privalome į tai reaguoti ir ieškoti kelių, kaip tai realizuoti“, - sakė latvių premjeras, pridūręs, kad prieš Katalonijos nepriklausomybę negali būti prieštaravimų, jei sprendimas atsiskirti nuo Ispanijos priimtas „legitimiu būdu“.

Latvijos premjero spaudos atstovas Martinas Pankė pareiškė, kad V.Dombrovskis kalbėjo „prielaidų forma“, pabrėždamas, kad tai yra Ispanijos vidaus reikalas. Premjeras taip pat pažymėjo, kad šiuo klausimu Latvija neturi oficialios pozicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.