Filipinų pajėgos nukovė 51 sukilėlį

Filipinų pajėgos per bandymą atkovoti sukilėlių užimtas bendruomenes nukovė ir sulaikė beveik 100 musulmonų sukilėlių, kurie savaitę įkaitais laiko dešimtis žmonių, skelbia AP.

Filipinų pajėgos per bandymą atkovoti sukilėlių užimtas bendruomenes nukovė ir sulaikė beveik 100 musulmonų sukilėlių.<br>AP nuotr.
Filipinų pajėgos per bandymą atkovoti sukilėlių užimtas bendruomenes nukovė ir sulaikė beveik 100 musulmonų sukilėlių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 15, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:43 AM

Kariuomenės ir policijos specialiosios pajėgos atkovojo sukilėlių okupuotas pozicijas ir tęsia puolimą giliau į Zamboangos priemiesčius, kur daugiau nei 100 Moro nacionalinio išlaisvinimo fronto kovotojų įkaitais laiko nežinomą skaičių žmonių, informavo kariuomenės atstovas pulkininkas leitenantas Ramonas Zagala.

Nukautas mažiausiai 51 sukilėlis ir dar 42 sučiupti. Sukilėliai, pakeitę savo uniformas į civilių drabužius, bandė pasprukti, teigė vidaus reikalų sekretorius Maras Roxasas.

Nuo pirmadienio per neramumus žuvo šeši policininkai ir kariai bei keturi civiliai. Laivu atplaukę sukilėliai Zamboangos miesto rotušėje iškėlė savo vėliavą, įsiveržė į penkias gyvenvietes ir įkaitais paėmė daugiau nei 100 žmonių.

Daugiau nei 67 tūkst. gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.