Afganistane mirė policijos pareigūnė, kurią pašovė nežinomi užpuolikai

Afganistane pirmadienį mirė aukštesnio rango policijos pareigūnė, kurią pirmadienį pašovė nežinomi užpuolikai, skelbia BBC.

Į leitenantę Negarą nežinomi užpuolikai šovė prie policijos nuovados Hilmendo provincijos administraciniame centre Laškar Gahe.<br>„Reuters“ nuotr.
Į leitenantę Negarą nežinomi užpuolikai šovė prie policijos nuovados Hilmendo provincijos administraciniame centre Laškar Gahe.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2013, 2:24 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:57 AM

Į leitenantę Negarą nežinomi užpuolikai šovė prie policijos nuovados Hilmendo provincijos administraciniame centre Laškar Gahe. Kulka pataikė 38-erių metų moteriai į kaklą. Negara buvo nuvežta į ligoninę, bet neišgyveno. Ji jau trečia aukštesnio rango pareigūnė, kuri neseniai buvo nužudyta. Anksčiau Negaros pareigas ėjusi leitenantė Islam Bibi buvo nužudyta tokiomis pačiomis aplinkybėmis liepos pradžioje.

Jokia grupė neprisiėmė atsakomybės už naujausią išpuolį, bet Talibanas yra surengęs ne vieną ataką prieš moteris pareigūnes. Be to, dalis išpuolių yra susiję su konservatyvių pažiūrų vyrais giminaičiais, kurie piktinasi, kad moterys eina į darbą.

Pasak nepriklausomos Afganistano žmogaus teisių komisijos, smurtas prieš moteris per pastaruosius dvejus metus gerokai suintensyvėjo. Moterys sudaro beveik 1 proc. Afganistano policijos pajėgų. Šiuo metu policijoje tarnauja beveik 1 600 moterų ir dar apie 200 ruošiasi tarnybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.