Po gaisro Rusijos atominiame povandeniniame laive hospitalizuoti 15 žmonių

Rusijos tyrėjai

Gaisras buvo užgesintas, o visi žmonės evakuoti nenukentėję.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Gaisras buvo užgesintas, o visi žmonės evakuoti nenukentėję.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-17 14:46, atnaujinta 2018-02-22 03:02

Taip pat nurodoma, kad per šį incidentą laivas, kuris yra tos pačios klasės, kaip ir 2000 metais tragiškai nuskendęs povandeninis kreiseris „Kursk“, buvo gana smarkiai apgadintas. 

Rusijos tiriamasis komitetas nurodė pradėjęs baudžiamąjį tyrimą dėl įtariamo įgaliojimų viršijimo, siejamo su gaisru povandeniniame laive „Tomsk“, kuris šiuo metu stovi netoli Vladivostoko esančioje Bolšoj Kamenio laivų remonto įmonėje. 

Dėl šio gaisro „Tomsk“ „iš dalies prarado savo funkcines charakteristikas“, pažymėjo tyrėjai, neatskleisdami daugiau detalių apie padarytos žalos pobūdį. 

„Buvo pakenkta 15 kariškių sveikatai, o dabar jie gydomi karinėje ligoninėje“, – sakoma pranešime, kuriame daugiau detalių apie nukentėjusiųjų būklę nepateikiama. 

Pirmadienio rytą paskelbtuose pirmuosiuose pranešimuose apie gaisrą tame laive nebuvo minima žmonių sveikatai arba „Tomsk“ padaryta žala. 

Tuose pranešimuose buvo nurodyta, kad visi žmonės buvo evakuoti kilus gaisrui, kuris veikiausiai įsiplieskė atliekant virinimo darbus. Taip pat buvo paminėta, kad gaisro židinyje atviros liepsnos nebuvo, tik pasklido daug dūmų. 

Tyrėjai nurodė, kad incidentas įvyko montuojant pagrindinio balasto cisterną, kai užsidegė šilumos ir garso izoliacijos medžiaga tarp išorinio ir standžiojo povandeninio laivo korpuso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.