Lietuva ragina aktyviau įtraukti Rytų partnerius į ES karines pratybas ar misijas

Europos Sąjunga (ES) galėtų

Karinėse pratybose galėtų dalyvauti ir ES partneriai iš Rytų<br>AP nuotr.
Karinėse pratybose galėtų dalyvauti ir ES partneriai iš Rytų<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-18 19:08, atnaujinta 2018-02-22 01:41

Tokią nuomonę jis išsakė pastarąsias dvi dienas Vilniuje vykusiame neformaliame Europos Sąjungos saugumo politikos direktorių susitikime.

„Kalbėdamas apie praktinį Rytų kaimynystės šalių dalyvavimą ES krizių valdymo veiksmuose, G.Varvuolis pažymėjo, kad ES galėtų būti aktyvesnė skatindama partnerius dalyvauti ES mokymuose, pratybose, taip pat misijose ir operacijose“, - rašoma URM pranešime.

Pasak ministerijos, daugelis ES valstybių narių atstovų išreiškė paramą Lietuvos siekiams plėtoti partnerystes su Rytų kaimynystės politikos valstybėmis.

Vilniuje vykęs susitikimas taip pat buvo skirtas pasiruošti gruodžio mėnesio Europos Vadovų Tarybos diskusijoms saugumo ir politikos klausimais.

Krašto apsaugos ministerija yra skelbusi, kad Lietuva siūlo su partneriais ES įsteigti gynybos fondą, kuris remtų Rytų partnerystės šalių dalyvavimą ES gynybos politikoje.

Iš pradžių buvo planuota apie tai paskelbti per gynybos ministrų susitikimą Vilniuje rugsėjo pradžioje, bet šis žingsnis buvo atidėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.