Kinijoje mokinys dėl atimto telefono perrėžė mokytojui gerklę

Vienam mokiniui Kinijoje mobilusis telefonas buvo toks brangus, kad jį per pamoką konfiskavusiam mokytojui keršydamas perrėžė gerklę, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „Daily Mail” ir „China.org.cn” informacija.

Mokytojas buvo nužudytas kabinete, kur taisė mokinių kontrolinius darbus.
Mokytojas buvo nužudytas kabinete, kur taisė mokinių kontrolinius darbus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-19 08:39, atnaujinta 2018-02-22 01:26

Kinijos žiniasklaidos pranešimuose tiesiog Lei vadinamas mokinys chemijos pamokoje ne klausėsi mokytojo, o žaidė savo išmaniuoju telefonu.

Nederamą mokinio elgesį pastebėjęs specialistas Sun Wakang’as, chemijos mokantis Pietryčių Kinijos Dziangsi provincijoje, telefoną iš paauglio iš karto paėmė.

Kitą dieną Lei, vos atėjęs į mokyklą, nužingsniavo tiesiai į Sun Wakang’o kabinetą, kur mokytojas kaip tik taisė mokinių kontrolinius darbus.

Prisiartinęs iš už nugaros Lei perrėžė Sun Wakang’ui gerklę. 32 metų vieno vaiko tėvas, 2-ojoje Linčuano miesto vidurinėje mokykloje dirbęs 5 metus, mirė per kelias sekundes.

Nors pasibaigus pamokoms mokytojas telefoną grąžino tėvams, Lei vis tiek nutarė jam atkeršyti. Simboliška, kad Kinija buvo ką tik paminėjusi Mokytojų dieną.

Tiesa, po nusikaltimo praėjus kelioms dienoms iš įvykio vietos pabėgęs ir slapstęsis Lei pats paskambino policijai ir prisipažino nužudęs mokytoją.

Lei, klasės draugų teigimu, buvo prastas mokinys, kuris per pamokas dažniausiai miegodavo arba žaisdavo savo telefonu.

Linčuano vidurinė mokykla laikoma viena geriausių Dziangsi provincijoje – daugelis jos mokinių vėliau įstoja į prestižinius Kinijos universitetus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.