Aštuoni asmenys suimti Didžiojoje Britanijoje dėl įtariamos vagystės iš „Barclays“

Britų policijos teigimu,

Vyrai yra kaltinami pavogę pinigus naudodami įrenginį, kuriuo buvo prisijungiama prie „Barclays“.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Vyrai yra kaltinami pavogę pinigus naudodami įrenginį, kuriuo buvo prisijungiama prie „Barclays“.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2013, 1:09 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:01 AM

Vyrai yra kaltinami pavogę pinigus naudodami įrenginį, kuriuo buvo prisijungiama prie „Barclays“ antrinės įmones „Swiss Cottage“ filialo Londone kompiuterio. Vyrai prisistatydavo inžinieriais.

Panašus incidentas įvyko rugsėjo pradžioje, kai 12 narių gauja bandė perimti banko „Santander“ Didžiojoje Britanijoje esančių kompiuterinių sistemų valdymą, tačiau buvo sulaikyti ir apkaltinti siekę pavogti milijonus svarų.

„Naujojo pobūdžio nusikaltimai rodo, kad finansinių kibernetinių nusikaltimų skaičius didėja dėl didelio jų pajamingumo“, - teigiama policijos pareiškime. Taip pat pranešama, kad „Barclays“ sugebėjo susigrąžinti didelę dalį pavogtų pinigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.