Taškas S.Berlusconi nenaudai

„Paskutinis įspėjimas prieš katastrofą”, – taip sakė Silvio Berlusconi prieš balsavimą dėl jo pašalinimo iš Italijos Parlamento. Politiko žodžiai neišgirsti.

S.Berlusconi pastaruoju metu patiria vieną smūgį po kito.<br>„Reuters” nuotr.
S.Berlusconi pastaruoju metu patiria vieną smūgį po kito.<br>„Reuters” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-20 06:00, atnaujinta 2018-02-22 00:24

Aukštųjų Parlamento rūmų – Senato – Imuniteto komitetas atmetė prašymą buvusiam premjerui palikti senatoriaus mandatą. Prieš S.Berlusconi balsavo 15 iš 23 komiteto narių. Remdamasis AP ir ELTA apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Toks balsų pasiskirstymas atspindėjo ir visuomenės nuomonę. Apklausos rodo – žiniasklaidos magnato pašalinimo iš Parlamento laukia beveik trys ketvirtadaliai italų.

Nepaisant tokio balsavimo, milijardierius dar nieko neprarado. Iki mėnesio pabaigos tas pats komitetas balsuos darsyk. Visas Senatas dėl S.Berlusconi pašalinimo galėtų spręsti tik spalio viduryje. Nevalia atmesti, kad procesas galėtų tęstis mėnesių mėnesius.

Italijos teismas praėjusį mėnesį patvirtino ketverių metų laisvės atėmimo bausmę S.Berlusconi už mokestinį sukčiavimą. Tiesa, dėl garbingo amžiaus – rugsėjo 29 d. politikui sukaks 77 metai – jis į kalėjimą nesės.

„Aš nekaltas. Absoliučiai nekaltas”, – nenaują tekstą bėrė S.Berlusconi 16 min. trukmės vaizdo įraše. Jį prieš trečiadienio balsavimą transliavo didžiausios šalies televizijos.

Nors yra grėsmė prarasti senatoriaus mandatą, politikos veteranas atrodė nusiteikęs kovingai. Įraše jis žadėjo netgi ir praradęs senatoriaus postą nesitraukti iš politikos, kad neleistų šalies valdyti kairiesiems. Būtent dėl šios priežasties savo pašalinimą iš Parlamento S.Berlusconi vadino artėjančia katastrofa.

S.Berlusconi pašalinimas iš Senato gali sukelti Italijos vyriausybės krizę. Jo partija „Laisvės tauta” jau keliskart pagrasino trauktis iš koalicijos su premjero Enrico Lettos Demokratine partija, jei S.Berlusconi neteks mandato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.