„Pussy Riot“ narė paskelbė bado streiką

„Pussy Riot“ narė Nadežda

N.Tolokonikova sakė, jog kalėjimo administracija daro visa, kad tik supriešintų ją su kitomis kalinėmis.<br>AP nuotr.
N.Tolokonikova sakė, jog kalėjimo administracija daro visa, kad tik supriešintų ją su kitomis kalinėmis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-09-23 15:20, atnaujinta 2018-02-21 21:49

Laiške žiniasklaidai ji pateikia šiurpų, Gulago stiliaus paveikslą dėl gyvenimo sąlygų 14-ojoje pataisos darbų kolonijoje Mordovijoje, kur kalinės yra verčiamos dirbti 16-17 valandų per dieną ir miega vos po keturias valandas.

23 metų N.Tolokonikova, kuri turi mažą vaiką, atlieka dvejų metų kalėjimo bausmę už dalyvavimą performanse Maskvos katedroje prieš prezidentą Vladimirą Putiną ir sako, kad atsisakys valgyti ir dirbti siuvykloje, kol bus perkelta į kitą koloniją.

„Tai kraštutinė priemonė, bet esu visiškai įsitikinusi, kad tai - vienintelė galimybė man ištrūkti iš šios situacijos, - ilgame laiške rašo ji. - Reikalauju, kad su mumis būtų elgiamasi kaip su žmonėmis, o ne kaip su vergais“.

N.Tolokonikova sakė, kad ji ir kitos kalinės yra verčiamos dirbti nuo 7 val. 30 min. iki 0 val. 30 min., taip pat ir savaitgaliais, be to, nuolat sulaukia priekabių dėl nereikšmingų nusižengimų ir nepaklusnumo.

Kad sudrausmintų kalines, kurios, administracijos nuomone, pažeidė taisykles, kalėjimo pareigūnai dažnai jas muša ir neduoda joms maisto bei vandens, neleidžia naudotis tualetu, rašo N.Tolokonikova.

Kartą kelioms kalinėms buvo liepta nusirengti ir siuvykloje siūti nuogoms, kad pradėtų geriau dirbti.

„Mordovijoje kalinės bijo savo pačių šešėlio“, - rašo N.Tolokonikova ir pažymi, kad bet kokie bandymai pasiskųsti nulemia dar didesnį persekiojimą.

Daugelis stebėtojų yra sakę, jog ji tyčia, siekiant palaužti jos valią, buvo išsiųsta į Mordoviją, kuri garsėja sovietinių laikų kolonijų tinklu.

N.Tolokonikova sakė, jog kalėjimo administracija daro visa, kad tik supriešintų ją su kitomis kalinėmis, ir jog viena kalinė buvo nubausta už tai, kad gėrė su ja arbatą.

Bado streiką N.Tolokonikova paskelbė sulaukusi grasinimų mirtimi iš kolonijos vadovo pavaduotojo „pulkininko leitenanto Kuprijanovo“, kuris esą sakosi esąs stalinistas.

N.Tolokonikova ir kita „Pussy Riot“ narė Marija Aliochina 2012 metų rugpjūtį buvo nuteistos dvejus metus kalėti už Kristaus Išganytojo katedroje sudainuotą „Pankų maldą“ prieš Rusijos Ortodoksų Bažnyčios glaudžius ryšius su V.Putinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.