Prancūzijos kalėjimo darbuotojams – teismas dėl vaiko išžaginimo per šeimos pasimatymą

Prancūzijos

Motina laikė savo sūnų, kol jį prievartavo kalėjime sėdintis patėvis.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Motina laikė savo sūnų, kol jį prievartavo kalėjime sėdintis patėvis.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 23, 2013, 4:26 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:44 PM

Byloje, kurioje atsakomybėn taip pat dar gali būti patraukta kalėjimo administracija, 25 metų Sabrina Bonner ir jos 31 metų partneris Lionelis Barthelemy kaltinami dėl daugybinės seksualinės prievartos prieš berniuką, kuriam dabar aštuoneri metai ir kuris yra perduotas socialinių tarnybų globai.

L.Barthelemy prisipažino išžaginęs vaiką šalies rytuose esančiame Tulio sulaikymo centre 2010-ųjų vasarį, tačiau teigia, kad tas incidentas buvo atsitiktinis ir inicijuotas S.Bonner.

Motina teigia, kad incidentas kalėjime ir kiti žaginimo atvejai, kuriuos ji filmavo, buvo vykdomi paliepus jos partneriui ir grasinant smurtu. Pasak jos, jis per vieną iš tų incidentų klausėsi mobiliuoju telefonu, būdamas kalėjimo kameroje.

Bylos nagrinėjimas, kuris turėtų trukti tris dienas, atskleis, kodėl kalėjimo administracija nesugebėjo sustabdyti tų veiksmų ar netgi pastebėti, kad taip žiauriai per pasimatymą elgiasi asmuo, nuteistas už buitinį smurtą, kuris faktiškai turėjo būti prižiūrimas. L.Barthelemy taip pat buvo diagnozuotas polinkis į šizofreniją.

Prokurorai nurodė pateiksiantys kaip įrodymą juodus šiukšlių maišus, kuriais buvo uždengtas pasimatymo kambario stiklinis langas. Nurodoma, tokia priemonė buvo įprasta tame ir kituose Prancūzijos kalėjimuose, siekiant užtikrinti kalinių ir jų partnerių privatumą per pasimatymus.

Nukentėjusiam berniukui atstovaujantis advokatas Yannickas Pheulpinas sakė ketinantis baigiant nagrinėti šią bylą pasirūpinti, kad kalėjimo administracija taip pat būtų patraukta atsakomybėn dėl vaiko kančių.

S.Bonner pripažino ne kartą prievartavusi savo vaiką 2009–2010 metais ir filmavusi tuos incidentus mobiliuoju telefonu, o telefono atminties kortelę su tais vaizdo įrašais perdavusi savo kalinčiam partneriui.

Moteris pasidavė policijai 2011-ųjų gegužę – prieš planuotą L.Barthelemy paleidimą iš kalėjimo.

„Ji nemėgins menkinti savo atsakomybės“, – sakė jos advokatas Dominique'as Bergmannas.

S.Bonner ir L.Barthelemy gresia iki 20 metų kalėjimo, jeigu jų kaltė bus įrodyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.