Prancūzijos ministras neatsiima žodžių apie romų iškeldinimą

Prancūzijos vidaus reikalų

M.Vallsą taip pat kritikavo Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių agentūra, Europos Komisija (EK) ir kitos žmogaus teisių organizacijos.<br>AP nuotr.
M.Vallsą taip pat kritikavo Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių agentūra, Europos Komisija (EK) ir kitos žmogaus teisių organizacijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2013, 9:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:23 PM

Ministras sakė, kad nedaugelis romų galėtų kada nors integruotis į Prancūzijos visuomenę ir „daugumą jų“ reikėtų išsiųsti „atgal prie šalies sienų“. Už šią nuomonę ministrą kritikavo žmogaus teisių organizacijos, Europos Komisija ir vienas Prancūzijos ministrų kabineto narys.

Organizacija „Amnesty International“ ragina uždrausti prievartinį romų iškeldinimą Prancūzijoje. Organizacija teigia, kad pirmoje metų pusėje buvo iškeldinta 10 tūkst. romų. „Amnesty International“ mano, kad M. Valso pareiškimas gali „sustiprinti stereotipus ir skatinti priešiškumą“. Prancūzijoje gyvena apie 20 tūkst. romų - daugiausia iš Rumunijos, Bulgarijos ir buvusios Jugoslavijos.

M.Vallsą taip pat kritikavo Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių agentūra, Europos Komisija (EK) ir kitos žmogaus teisių organizacijos, įskaitant romų organizacijas. Dalis romų organizacijų net nori paduoti ministrą į teismą už rasinės neapykantos skatinimą.

M.Vallsas pareiškė, kad neketina atsiimti savo žodžių, jog romų gyvenimo būdas „aiškiai konfrontuoja“ su prancūziškuoju gyvenimo būdu. Ministras teigia, kad jo pastabos tik šokiruoja tuos, kurie neišmano šios temos. M.Vallsas paragino savivaldybes sistemingai naikinti romų lūšnų kvartalus ir iškeldintiems žmonėms pasiūlyti nemokamus skrydžius į šalis, iš kurių jie kilę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.