Prancūzijos kalėjime per pasimatymą išžaginto berniuko motina nuteista

Prancūzei

Berniuką išžagino kalinys.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Berniuką išžagino kalinys.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-26 12:18, atnaujinta 2018-02-21 18:58

Jos 31 metų partneriui Lioneliui Barthelemy, kuris yra kalinamas nuo 2009-ųjų rugpjūčio dėl buitinio smurto, Prancūzijos rytinio Strasbūro miesto teismas skyrė tokią pat bausmę.

Tiek 25 metų Sabrina Bonner, tiek L.Barthelemy prisipažino ne kartą žaginę ir kitaip lytiškai išnaudoję berniuką, kuriam dabar aštuoneri metai.

Kai kurie iš tų incidentų, įskaitant išžaginimą Tulio kalėjime rytų Prancūzijoje, buvo nufilmuoti mobiliuoju telefonu.

„Sabrina B. elgėsi kaip netgi žvėris nepasielgtų su savo vaiku“, – pareiškė prokuroras Gilles'is Delorme'as, pridūręs, kad L.Barthelemy yra „tikrų tikriausias sadistas“.

Kalėjimo pasimatymų kambaryje S.Bonner savo sūnui užrišo akis, parklupdė jį ant kėdės priešais L.Barthelemy ir laikė jį už rankų, kol mažylis buvo žaginamas.

Ši byla iškėlė klausimų, kodėl kalėjimo administracija nesugebėjo sustabdyti tų veiksmų ar netgi pastebėti, kad taip žiauriai elgiamasi per pasimatymą su asmeniu, nuteistu už buitinį smurtą, kuris faktiškai turėjo būti prižiūrimas – juolab kad L.Barthelemy buvo diagnozuotas polinkis į schizofreniją.

Tyrėjai nustatė, kad pasimatymo kambario stiklinis langas buvo uždengtas juodais šiukšlių maišais.

Nukentėjusiam berniukui atstovaujantis advokatas Yannickas Pheulpinas sakė ketinantis baigiant nagrinėti šią bylą pasirūpinti, kad kalėjimo administracija taip pat būtų patraukta atsakomybėn dėl vaiko kančių.

Psichiatras Jeanas Pierre'as May sakė teismui, kad šiuos partnerius siejo „sadomazochistiniai“ ryšiai – savo seksualiniuose žaidimuose jiedu pakaitomis atlikdavo „šeimininko“ ir „vergo“ vaidmenis.

„Sunku nustatyti, katras labiau išnaudojo kitą“, atliekant žiaurius veiksmus su berniuku, sakė kitas ekspertas Jeanas Georges'as Rohmeris.

S.Bonner pripažino ne kartą prievartavusi savo vaiką 2009–2010 metais ir filmavusi tuos incidentus mobiliuoju telefonu, o telefono atminties kortelę su tais vaizdo įrašais perdavusi savo kalinčiam partneriui.

Moteris pasidavė policijai 2011-ųjų gegužę – prieš planuotą L.Barthelemy paleidimą iš kalėjimo.

S.Bonner tvirtino, kad žiauriai elgtis su berniuku jai liepdavo L.Barthelemy, kuris esą už nepaklusnumą grasino smurtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.