Rusijos teismas atidėjo „Pussy Riot“ narės prašymo svarstymą

Rusija ketvirtadienį kitam

M.Aliochina atvyko į teismą centrinės Rusijos mieste Žemutiniame Novgorode ir buvo uždaryta į kaltinamųjų narvą.<br>AP nuotr.
M.Aliochina atvyko į teismą centrinės Rusijos mieste Žemutiniame Novgorode ir buvo uždaryta į kaltinamųjų narvą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:43 PM

M.Aliochina atvyko į teismą centrinės Rusijos mieste Žemutiniame Novgorode ir buvo uždaryta į kaltinamųjų narvą, bet teisėjas nusprendė tik tai, kad posėdis turėtų būti atidėtas iki spalio 18 dienos.

Teisėjas priėmė kaltintojų skundą, kad ne visi bylos nukentėjusieji buvo informuoti apie posėdį, pranešė teisinių naujienų agentūra RAPSI.

M.Aliochina atlieka dvejų metų kalėjimo bausmę kolonijoje, už protesto prieš prezidentą Vladimirą Putiną dainos atlikimą Maskvos katedroje praėjusiais metais.

25 metų M.Aliochina, kuri turi mažametį sūnų, paprašė leisti jai likusius šešis bausmės mėnesius atlikti švelnesnio režimo sąlygomis.

Tai galėtų reikšti perkėlimą į kitą kalėjimą, namų areštą, paleidimą su apribojimais ar baudą.

Tuo tarpu kita kalinama „Pussy Riot“ narė, 23 metų N.Tolokonikova, pirmadienį pradėjo bado streiką dėl sąlygų jos kolonijoje Uralo regione ir sakė, kad moterys čia verčiamos dirbti po 17 val. per dieną, kad su jomis elgiamasi kaip su vergėmis.

M.Aliochina teismo posėdyje pasirodė su juoda skarele ir žurnalistams pasakė, jog ją užsirišo dėl to, kad jos „draugė paskelbė bado streiką“.

Abi moterys buvo pateikusios po du prašymus paleisti jas pirma laiko, bet visi jie buvo atmesti. Jų dvejų metų kalėjimo bausmės baigsis kitų metų kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.