D.Medvedevas: „Be reformų Rusijai gresia „bedugnė“

Rusijos ministras pirmininkas

D.Medvedevas įspėjo, kad dėl galimo įplaukų sumažėjimo „labai svarbu“ rasti augimo šaltinių už viešojo sektoriaus ribų.<br>AP nuotr.
D.Medvedevas įspėjo, kad dėl galimo įplaukų sumažėjimo „labai svarbu“ rasti augimo šaltinių už viešojo sektoriaus ribų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 27, 2013, 7:21 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:24 PM

D.Medvedevas piešia liūdną dabartinės situacijos vaizdą: nepalankios išorės sąlygos bei neišspręstos problemos viduje slegia ekonomiką. Augimo lūkesčiai yra „santykinai pesimistiški“, rašo vyriausybės vadovas. Šiais metais BVP augimas „neabejotinai neviršys 2 proc.“ Tai yra pirmas kartas nuo 2009-ųjų, kai augimas yra mažesnis už globalų vidurkį, pabrėžia D.Medvedevas.

Kai kurių pasenusių fabrikų tolesnė eksploatacija nėra rentabili, įspėjo premjeras. Dėl didelių statybų kaštų dabar nėra prasmingi ir dideli projektai. Iš tikrųjų Rusijos ekonomika šiuo metu esą pirmiausiai palaikoma valstybiniais užsakymais ir subsidijomis. Tačiau ši politika įmanoma tik dėl didelių įplaukų už naftos ir dujų eksportą.

D.Medvedevas įspėjo, kad dėl galimo įplaukų sumažėjimo „labai svarbu“ rasti augimo šaltinių už viešojo sektoriaus ribų. „Mes esame kryžkelėje, - rašo ministras pirmininkas. - Rusija gali visiškai lėtai judėti į priekį su maždaug nuliniu augimo procentu arba žengti didelį žingsnį į priekį“. Tai „nėra nerizikinga“, tačiau pirmasis kelias esą yra dar pavojingesnis. „Tai yra tiesioginis kelias į žlugimą. Kelias į bedugnę“, - aiškina D.Medvedevas.

Anot jo, būtina stiprinti smulkiąsias ir vidutines įmones, didinti konkurencingumą ir gerinti verslo klimatą.

Ekspertai jau seniai įspėja, kad vyriausybė nesuskubo įgyvendinti būtinų struktūrinių reformų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.