Didžiojoje Britanijoje per gaisrą turistinėje amfibijoje žmonės gelbėjosi šokdami į upę

Didžiosios Britanijos

Daugelis turistų iššoko į upę.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugelis turistų iššoko į upę.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2013, 1:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:01 PM

Policijos ir ugniagesių tarnybų pranešimuose sakoma, kad tuo laivu sekmadienį plaukė 28 turistai ir du įgulos nariai. Daugelis turistų iššoko į upę, kai įsiplieskė gaisras, tačiau juos išgelbėjo pro šalį plaukę kiti turistų laivai.

Viena moteris ir vaikas buvo išvežti į ligoninę dėl įtariamo apsinuodijimo dūmais. Kiti keleiviai buvo matomi mėginantys sušilti, gerdami karštą arbatą prie krantinės.

„Daug žmonių iššoko į vandenį, bet jie buvo greitai išgelbėti. Laimei, kol kas neatrodo, kad kas nors būtų sunkiai sužeistas“, – pranešė pareigūnai.

Amfibinė transporto priemonė buvo smarkiai apgadinta liepsnų ir nutempta iš įvykio vietos.

Šio incidento vaizdo įrašuose matomos liepsnos ir dūmai, kylantys iš amfibijos priekinės dalies, o gelbėtojai traukė gelbėjimosi liemenes dėvinčius keleivius į netoliese esantį krantą.

Ryškiai geltoni amfibiniai autobusai, vadinami „Antimis“, yra įprastas vaizdas Londono centre. Jie vežioja turistus sostinės gatvėmis ir plukdo Temzės upe.

Šio transporto priemonės originaliai buvo naudojamos per Antrąjį pasaulinį karą kaip jūrų desanto amfibijos, taip pat gabenti kariams ir kroviniame į pakrantes, kur uostai būdavo sugriauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.