JAV gynybos sekretorius žada, kad nemažins pajėgų Pietų Korėjoje

JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis pirmadienį lankėsi Korėjos demilitarizuotoje

Ch.Hagelis lankosi Pietų Korėjoje.<br>AP nuotr.
Ch.Hagelis lankosi Pietų Korėjoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2013, 11:48 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:13 PM

Ch.Hagelis apsilankydamas demilitarizuotoje zonoje pradėjo keturių dienų vizitą Pietų Korėjoje. Vizito metu bus minimos 60-osios JAV ir Pietų Korėjos karinio bendradarbiavimo metinės. Ch.Hagelis sakė, kad Šiaurės ir Pietų Korėjos pasienis yra tikriausiai vienintelė vieta pasaulyje, kurioje nuolat yra konfrontacijos rizika. Gynybos sekretorius reporteriams sakė, kad Pentagonas per ateinantį dešimtmetį turi beveik trilijonu dolerių sumažinti planuojamas išlaidas, bet neketina mažinti JAV pajėgų Pietų Korėjoje. Ch.Hagelis žadėjo, kad JAV laikysis savo karinių įsipareigojimų partneriams, ypač Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

BBC praneša, kad viena iš pagrindinių Ch.Hagelio vizito temų bus JAV operatyvinė Pietų Korėjos kariuomenės kontrolė. Pagal dabartinį susitarimą, JAV kontroliuotų Pietų Korėjos pajėgas, jei kiltų karas. Seulas turėjo pernai perimti visą savo karių kontrolę , bet dėl įtampos santykiuose su Šiaurės Korėja, šį terminas buvo pratęstas iki 2015 metų. Atrodo, kad Seulas norėtų terminą dar kartą pratęsti.

JAV operatyvinę Pietų Korėjos kontrolę perėmė per Korėjos karą. Po paliaubų su Šiaurės Korėja Seulas atsiėmė kontrolę taikos metu, bet JAV liko įsipareigojusios vadovauti Pietų Korėjos kariams, jei kiltų karas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.