Pakistane per kovotojų grupuočių tarpusavio susirėmimą žuvo 13 žmonių

Mažiausiai 13

Pakistaną drebina išpuoliai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Pakistaną drebina išpuoliai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:06 PM

Vienas aukštas vyriausybės pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, kad susirėmimai įsiplieskė, kai grupuotės „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ (TTP) atakavo kovotojų vado Maulvi Nabi Hanafi namą Orakzajaus genčių rajone.

„Žuvo bent dešimt kovotojų iš Hanafi grupuotės, du užpuolikai ir vienas mirtininkas sprogdintojas. Apie 20 kitų, taip pat dvi moterys, buvo sužeisti“, – sakė Orakzajaus administracijos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Šio atakos pradžioje vienas mirtininkas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį prie M.N.Hanafi namo, kurį po to šturmavo ginkluoti talibai.

M.N.Hanafi, kuris vadovauja prieš Talibaną kovojančiai grupuotei, buvo sužeistas per šią ataką, tačiau liko gyvas, nurodė pareigūnas.

TTP atstovas Shahidullah Shahidas prisiėmė atsakomybę dėl to išpuolio.

„Hanafi kovojo prieš TTP, ir bet kas, kovosiantis prieš mus, sulauks tokio paties likimo“, – Sh.Shahidas sakė AFP, paskambinęs iš neįvardytos vietos.

Orakzajus yra vienas iš septynių Pakistano centrinės valdžios menkai kontroliuojamų pusiau autonominių genčių regionų prie sienos su Afganistanu. Iš šio rajono yra kilęs Pakistano Talibano vadovas Hakimullah Mehsudas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.