Automobiliu taranuoti Kapitolijų moterį privertė depresija po gimdymo

34 metų afroamerikietė dantų higienistė Miriam Carey, ketvirtadienį išprovokavusi šaudymą prie Kapitolijaus ir galiausiai nušauta policijos pareigūnų, galėjo žengti tokį žingsnį sutrikus psichikai. Kaip „ABC News“ sakė M.Carey giminaičiai, ji kentėjo nuo depresijos po gimdymo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-04 11:19, atnaujinta 2018-02-21 12:22

„Po vaiko gimimo pernai rugpjūtį jai prasidėjo depresija“, – pasakojo žuvusiosios motina. Pasak jos, dukteriai mėnuo po mėnesio darėsi vis blogiau. Galiausiai ji trumpam net atsidūrė ligoninėje.

M.Carey duktė, vienerių metukų Erica, per „ataką“ JAV sostinės valdžios institucijų rajone buvo jos automobilyje. Policija pranešė, kad mergaitė nenukentėjo ir yra saugi.

M.Carey dideliu greičiu atlėkė prie Baltųjų rūmų teritorijos užtvaros, maždaug už 5 minučių kelio iki Kongreso rūmų. Juodas sportinis automobilis nevikriai sukdama užkliudė užtvarą – pagal kitą versiją, tikslingai bandė taranuoti apsauginį barjerą. Automobilį ėmė vaikytis saugumo tarnybų pareigūnai.

Moteris bandė bėgti į Kapitolijaus kalvos pusę. Ją vijosi iš viso 20 policijos automobilių ir pasivijo prie vieno iš Senato pastatų. Policija pradėjo šaudyti į jos automobilį.

Pradžioje buvo pranešimų, kad šaudyti galėjo pradėti pati moteris. Bet netrukus pareigūnai pripažino, kad ji buvo neginkluota. Pranešta apie du nukentėjusius policijos pareigūnus, bet patikslinta, kad jų žaizdos – ne šautinės.

Teisėsaugininkai praktiškai iš karto atmetė kriminalinę ir teroristinę incidento versijas. Žuvusiosios pažįstami taip pat tvirtina, kad jokių radikalių politinių ar kitokių įsitikinimų moteris neturėjo. „Niekada gyvenime nepagalvojau, kad ji galėtų taip pasielgti, – sakė buvęs M.Carey viršininkas. – Juolab su vaiku automobilyje. Anksčiau ji visada būdavo linksma ir kupina gyvenimo džiaugsmo.“

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.