Nuskendus migrantų laivui Italijoje skelbiamas gedulas

Prie Lampedūzos salos nuskendus laivui, kuriuo plaukė 500 imigrantų iš Afrikos, Italijoje skelbiama nacionalinio gedulo diena, praneša BBC.

Visose Italijos mokyklose penktadienį tylos minute bus pagerbiami žuvusieji.<br>AP nuotr.
Visose Italijos mokyklose penktadienį tylos minute bus pagerbiami žuvusieji.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2013, 9:22 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:28 PM

Gelbėtojai rado mažiausiai 103 žuvusiųjų palaikus, bet dar daug jų liko įstrigę laive, kuris nuskendo mažiau nei už kilometro nuo pakrantės. Per 150 žmonių pavyko išgelbėti, bet likę 200 keleivių dingo. Jungtinės Tautos (JT) pranešė, kad dauguma pabėgėlių buvo iš Eritrėjos ir Somalio. Pareigūnai sulaikė 35-erių tunisietį laivo škiperį.

Lampedūzos saloje apsilankė Italijos vidaus reikalų ministras Angelino Alfano, kuris sakė, kad tai ne tik Italijos, bet visos Europos tragedija. Anot ministro, Lambedūzos salą reikia laikyti ne Italijos, o Europos pasienio zona.

A.Alfano sakė, kad laivas išplaukė iš Misratos Libijoje. Ketvirtadienio rytą netoli Lampedūzos salos sugedo laivo variklis ir pradėjo sunktis vanduo. Manoma, kad kažkas sugalvojo pritraukti praplaukiančių laivų dėmesį sukeldamas nedidelį kontroliuojamą gaistą, tačiau liepsnos greitai išplito. Keleiviai susigrūdo vienoje laiko pusėje, todėl jis ir nuskendo. A.Alfano duomenimis, tarp žuvusiųjų yra mažiausiai trys vaikai ir dvi nėščios moterys.

Visose Italijos mokyklose penktadienį tylos minute bus pagerbiami žuvusieji.

Šiuo metų laiku, kai Viduržemio jūra yra rami, laivai su migrantais iš Afrikos ir Artimųjų Rytų kasdien pasiekia Italijos krantus. Migrantų laivai dažnai būna perpildyti ir netinkami plaukioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.