Rusijos pareigūnai Sočyje sulaikė šimtus migrantų darbininkų

Žmogaus teisių organizacija „Human

Sočyje, kur statoma daugybė naujų pastatų olimpinėms žaidynėms, dirbo daug migrantų iš Kaukazo ir Centrinės Azijos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Sočyje, kur statoma daugybė naujų pastatų olimpinėms žaidynėms, dirbo daug migrantų iš Kaukazo ir Centrinės Azijos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-04 12:07, atnaujinta 2018-02-21 12:11

Dauguma darbininkų, kurie buvo sulaikyti per policijos reidus, rengiamus nuo rugsėjo pradžios, dirbo Sočio olimpinių žaidynių infrastruktūros statyboje. Dauguma sulaikytų už įtariamus migracijos ir darbo nuostatų pažeidimus buvo paleisti po kelių valandų, bet dalis buvo kalinami ilgiau nei savaitę, ir jiems nebuvo leista susitikti su advokatais.

„Human Rights Watch“, remdamasi advokatu ir vaizdais, kuriuos nufilmavo savo mobiliuoju telefonu, teigia, kad policijos nuovados kieme skubotai iš metalo plokščių pastatytoje pašiūrėje buvo laikoma apie 40-50 vyrų, o policijos pareigūnai tai neigė. Dalis sulaikytųjų sakė, kad buvo kalinami ne vieną dieną ir negavo maisto bei tinkamos pastogės nuo lietaus ir šalčio.

Rugsėjo pradžioje prasidėję policijos reidai tęsėsi ir per paskutinį Tarptautinio olimpinio komiteto vizitą Sočyje. „Human Rights Watch“ teigia, kad tokie policijos reidai vyko Tarptautinio olimpinio komiteto panosėje, bet komitetas apie tai nė neužsiminė.

Sočyje, kur statoma daugybė naujų pastatų olimpinėms žaidynėms, dirbo daug migrantų iš Kaukazo ir Centrinės Azijos. „Human Rights Watch“ tvirtina, kad dauguma sulaikytųjų užkliuvo pareigūnams dėl savo neslaviškos išvaizdos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.