Madagaskare dėl trijų asmenų nulinčiavimo suimti 26 žmonės

Pareigūnai pradėjo šaudyti ir nukovė du žmones.

Linčo teismai nėra reti šioje didelėje salų valstybėje prie Afrikos pietrytinės pakrantės.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Linčo teismai nėra reti šioje didelėje salų valstybėje prie Afrikos pietrytinės pakrantės.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2013, 5:26 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:38 AM

Šios idiliškos Indijos vandenyno salos pareigūnai yra areštavę iš viso jau 26 žmones po ketvirtadienio kruvinų įvykių kurortinėje Bė saloje.

Sekmadienį padėtis ten atrodė rami: saugumo pajėgų nariai patruliavo gatvėse, vietos gyventojai ėjo į bažnyčią, o turistai vaikštinėjo mieste ir traukė į paplūdimį.

Ketvirtadienį vykusį šiurpų siautėjimą išprovokavo žiaurus nužudymas, kurio auka tapusio aštuonmečio kūnas buvo rastas populiariame Ambatoloakos paplūdimyje, praėjus savaitei po berniuko dingimo.

Vienas vietos žandarmerijos pareigūnas sakė, kad septyni žmonės buvo suimti sekmadienį paryčiais Ambatoloakoke ir Dar es Salamo priemiestyje, kur gyveno tas berniukas.

Bė salos bendruomenės lyderis Vincentas Laza sakė naujienų agentūrai, kad berniuko kūnas buvo šlapias, kai jį surado, todėl tikėtina, kad galėjo būti nuskandintas. Vaikui buvo nupjautos genitalijos, taip pat perrėžtas pilvas.

Pasklidus gandams, kad berniukas buvo pagrobtas, minia šturmavo žandarmerijos postą, nes manyta, kad ten laikomas vienas iš vaiko žudikų.

Pareigūnai pradėjo šaudyti ir nukovė du žmones.

Sklandant gandams, kad su pagrobimu yra susiję užsieniečiai, šimtai įtūžusių linčiuotojų ketvirtadienį sučiupo vieną prancūzą ir Prancūzijos bei Italijos pilietybes turintį vyrą, kurie buvo nužudyti, o jų kūnai sudeginti Ambatoloakoje.

Vietos gyventojų padarytos nuotraukos ir vaizdo įrašai užfiksavo momentą, kai vienas lavonas buvo deginimas stebint apie 100 žmonių, tarp kurių buvo vienas uniformuotas ir ginkluotas vyras.

Po šio siautėjimo liko pelenų ir nuodėgulių krūva, o vieninteliai išlikę atpažįstami palaikų fragmentai buvo apdegęs nužudytojo liemuo ir kojos.

Vėliau minėto berniuko dėdė taip pat buvo nužudytas ir sudegintas.

Balto smėlio paplūdimiais garsėjanti Bė sala yra pagrindinis į Madagaskarą atvykstančių turistų traukos centras, tačiau ji taip pat žinoma dėl sekso turizmo, o atokių jos rajonų gyventojai skursta.

Linčo teismai nėra reti šioje didelėje salų valstybėje prie Afrikos pietrytinės pakrantės, kurios valdžiai sunkiai sekasi veiksmingai palaikyti viešąją tvarką.

Vienas Bė salos gyventoja teigė, kad minia ėmėsi priemonių, kad įrodytų europiečių kaltę.

„Jie kalbėjosi ilgą laiką iki paryčių, o tuomet užsieniečiai prisipažino nužudę tą vaiką. Mes esame tai nufilmavę“, – sakė moteris, vardu Lala, gyvenanti Dar es Salamo priemiestyje, kur buvo nužudytas berniuko dėdė.

Tačiau viename garso įraše vienas iš aukų girdimas tvirtinantis esantis nekaltas, kai minia jį kaltino esantį pedofilu ir žudiku.

Rajono administracijos vadovas Malaza Ramanamahafahy sakė, kad nužudytas Prancūzijos pilietis buvo Sebastienas Judalet, o jo pasas esą rodo, kad šis vyras dažnai lankydavosi Madagaskare.

M.Ramanamahafahy pridūrė, kad nužudyto Prancūzijos ir Italijos piliečio Roberto Gianfalos vizos galiojimas buvo pasibaigęs.

Prancūzija ir Italija patvirtino pranešimus apie jų piliečių nužudymą ir ragino kitus Bė saloje esančius piliečius būti budrius, naktį neiti lauk.

Saloje, turinčioje 40 tūkst. gyventojų, gyvena apie 700 Prancūzijos piliečių, ir šiuo metu joje yra apie 100 prancūzų turistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.