Pentagonas grąžina į darbą daugumą neapmokamų atostogų išleistų tarnautojų

Pentagonas

Gynybos sekretorius Chuckas Hagelis sako, kad į darbą grįš tie darbuotojai, kurių darbas reikalingas ginkluotųjų pajėgų „moralei, gerovei ir pasirengimui veikti“.<br>AP nuotr.
Gynybos sekretorius Chuckas Hagelis sako, kad į darbą grįš tie darbuotojai, kurių darbas reikalingas ginkluotųjų pajėgų „moralei, gerovei ir pasirengimui veikti“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2013, 1:07 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:48 AM

Civiliai Pentagono darbuotojai sudaro beveik pusę iš maždaug 800 tūkst. federalinių tarnautojų, šiuo metu išleistų neapmokamų atostogų.

Gynybos sekretorius Chuckas Hagelis pasakė, kad įstatymo dėl JAV kariuomenės finansavimo, kurį prezidentas Barackas Obama pasirašė praėjusį pirmadienį, federalinių institucijų uždarymo išvakarėse, teisinės analizės išvados leidžia jam ateinančią savaitę grąžinti į darbą daugumą namo išsiųstų civilių tarnautojų. Pentagono finansų kontrolierius nurodė, kad bent 90 proc. jų galės grįžti į darbą.

Šis pranešimas buvo paskelbtas, kai Atstovų Rūmų demokratai ir respublikonai susitarė kompensuoti prarastą atlyginimo dalį visiems priverstinių atostogų išleistiems darbuotojams, kai vyriausybinės institucijos atnaujins darbą.

Šis sprendimas buvo reta bendradarbiavimo akimirka žemuosiuose JAV Kongreso rūmuose, nes abi partijos tvirtai laikosi priešingų pozicijų dėl vyriausybės uždarymo. Numatoma, kad šį Atstovų Rūmų sprendimą palaikys ir Senatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.