Rusija sunerimo, kad dėl Lietuvos gali tekti aiškintis PPO

Rusija sunerimo, kad dėl lietuviškų pieno produktų boikoto gali sulaukti priekaištų iš Pasaulinės prekybos organizacijos (PPO). Agentūra „RIA Novosti“ praneša, kad Europos Komisija gali inicijuoti klausimo, susijusio su draudimu į Rusiją įvežti iš Lietuvos pieno produkciją, nagrinėjimą PPO rėmuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-09 18:48, atnaujinta 2018-02-21 07:54

„Rusija – PPO narė, ir turi laikytis organizacijos taisyklių. Ir mes, iš principo, galime tai padaryti“, - Rusijos naujienų agentūrai sakė Europos Komisijos spaudos sekretorius Fredericas Vincentas, atsakydamas į klausimą, ar ES gali paduoti skundą prieš Rusiją į PPO dėl situacijos Lietuvoje.

Rusijai tai būtų jau ne pirmas skundas, pateiktas PPO Europos sąjungos iniciatyva. Pirmąjį skundą šią vasarą ES inicijavo, palaikydama Japoniją dėl padėvėtų automobilių rinkliavos įvedimo.

F.Vincentas pažymėjo, kad trečiosios šalys gali taikyti priemones ES valstybių produkcijai, tačiau jos turi būti pamatuotos. „Šiuo atveju, galimas dalykas, jos nepamatuotos. Mes turėsime pažiūrėti, ką Lietuva atsakys Rusijai“, - aiškino Briuselio atstovas.

„Rospotrebnadzor“ šią savaitę uždraudė įvežti į Rusiją Lietuvos pieno produktus ir sustiprino kontrolę mėsai ir žuviai. Maisto produktų žaliavos saugumu besirūpinanti organizacija „Rosselchoznadzor“ pareiškė, kad artimiausiomis dienomis žada pakartoti „Rospotrebnadzor“ sprendimą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.