B.Obama atmetė respublikonų planą dėl valstybės skolos

JAV prezidentas Barackas Obama atmetė respublikonų planą, pagal kurį numatyta

„Bloomberg“ analitikų duomenimis, jeigu JAV prezidentas ir respublikonų atstovai nesusitars dėl valstybės skolos limito pakeitimo, pasaulis vėl bus įtrauktas į ekonominę depresiją.<br>AP nuotr.
„Bloomberg“ analitikų duomenimis, jeigu JAV prezidentas ir respublikonų atstovai nesusitars dėl valstybės skolos limito pakeitimo, pasaulis vėl bus įtrauktas į ekonominę depresiją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 9:56 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:41 AM

Ketvirtadienio vakarą JAV prezidentas susitiko Baltuosiuose rūmuose su respublikonų delegacija, vadovaujama Johno Boehnerio.

Kongreso nariai pasiūlė sankcionuoti iždo departamento skolinimąsi iki lapkričio 22 dienos, o per šį laiką tęsti derybas dėl biudžeto deficito mažinimo ir mokesčių peržiūrėjimo. Po pusantros valandos trukusio susitikimo J.Boehneris ir jo kolegos atsisakė teikti pareiškimą spaudai.

Kaip rašo laikraštis, nors prezidentas tokiam planui nepritarė, respublikonų pasiūlymas vertinamas kaip ženklus protrūkis, nes atsirado vilčių atnaujinti derybas dėl būsimo susitarimo.

Praėjusią savaitę buvo nutrauktas JAV valstybinių įstaigų finansavimas, nes Kongreso nariai taip ir nesurado bendros kalbos svarstydami biudžeto įstatymą. Todėl vyriausybė buvo priversta pristabdyti įprastą darbą, beveik pusė valstybės tarnautojų buvo paleisti nemokamų atostogų.

„Bloomberg“ analitikų duomenimis, jeigu JAV prezidentas ir respublikonų atstovai nesusitars dėl valstybės skolos limito pakeitimo, pasaulis vėl bus įtrauktas į ekonominę depresiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.