Rusija atsisakė du „Greenpeace“ aktyvistus paleisti už užstatą

Rusijos teismas atmetė dviejų britų "Greenpeace" aktyvistų prašymus paleisti juos už užstatą, informuoja "Reuters".

Aktyvistams pateikti kaltinimai piratavimu, už kurį gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki 15 metų.<br>AP nuotr.
Aktyvistams pateikti kaltinimai piratavimu, už kurį gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki 15 metų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 3:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:22 AM

Laisvai samdomas videografas Kieronas Bryanas ir "Greenpeace" aktyvistas Phillipas Ballas apskundė sprendimą iki lapkričio pabaigos jiems taikyti kardomąjį areštą. Murmansko miesto teismas anksčiau atmetė keturių rusų prašymus paleisti už užstatą. Rugsėjo 18 dieną Rusijos pareigūnai sulaikė iš viso 30 aktyvistų, kurie surengė protestą prie "Gazprom" naftos gavybos platformos Arktyje.

Aktyvistams pateikti kaltinimai piratavimu, už kurį gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki 15 metų. Pareigūnai žada kai kuriems "Greenpeace" nariams pateikti papildomus kaltinimus, nes jų laive "Arctic Sunrise" rado narkotikų ir kitų įtartinų daiktų. "Greenpeace" neigia, kad laive buvo draudžiamų daiktų. Organizacija tvirtina, kad protestas buvo taikus, ir kaltinimus piratavimu vadina absurdiškais ir nepagrįstais. Tarp sulaikytųjų yra JAV, Argentinos, Austrijos, Kanados, Danijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Italijos, Naujosios Zelandijos, Šveicarijos ir Turkijos piliečių.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad aktyvistai nėra piratai, bet pažeidė tarptautinius įstatymus. Kremliaus patariamosios institucijos žmogaus teisių klausimais vadovas žadėjo paprašyti prokurorų panaikinti kaltinimus piratavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.