Derybos dėl JAV politinės aklavietės - be rezultatų

Senate vyko derybos dėl JAV politinės aklavietės, kuri lėmė dalinį federalinės vyriausybės darbo sustabdymą, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 13, 2013, 12:22 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:26 AM

Demokratų ir respublikonų lyderiai Senate pirmą kartą dalyvavo tiesioginėse diskusijoje, tačiau pastebima mažai pažangos ženklų, teigė korespondentai.

Šeštadienį pirmą kartą nuo liepos mėnesio vyko tiesioginės Senato daugumos lyderio Harry Reid ir respublikonų lyderio Mitcho McConnello diskusijos.

"Pokalbiai išties buvo išsamūs, tačiau nebuvo prieita galutinio sprendimo. Tikiuosi, kad mūsų diskusijos nuramino amerikiečius ir likusį pasaulį", - sakė H.Reidas.

"Susitikimas praėjo sklandžiai", - nesileisdamas į detales sakė M.McConnellas.

H.Reidas po to išėjo į Baltuosius rūmus pasitarti su prezidentu Baracku Obama.

JAV vyriausybė spalio 1 dieną iš dalies sustabdė vyriausybės darbą, kai Kongresui nepavyko susitarti dėl biudžeto. Respublikonai planavo patvirtinti biudžetą tik tada, jeigu metams būtų atidėtos prezidento sveikatos apsaugos programos reformos. Demokratai Senate nesutiko su tokiomis sąlygomis.

Be to, Vašingtono laukia dar vienas išbandymas - ketvirtadienis yra paskutinė diena susitarti dėl JAV skolos limito didinimo. Jeigu JAV nepavyks susitarti, tada šaliai gresia įsipareigojimų nevykdymas. Tai gali sukelti suirutę šalyje ir užsienyje.

Pasak senatroriaus Dicko Durbino, dėl skolos limito didinimo siekiama susitarti.iki pirmadienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.