B.Obama pakvietė Kongreso lyderius atvykti į Baltuosius rūmus

JAV prezidentas Barackas

B.Obama dar kartą bandys išspręsti krizę dėl federalinio biudžeto.<br>AP nuotr.
B.Obama dar kartą bandys išspręsti krizę dėl federalinio biudžeto.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2013, 9:01 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:25 AM

B.Obama Baltuosiuose rūmuose priims Respublikonų ir Demokratų partijų vadovus 19 val. Grinvičo (22 val. Lietuvos) laiku ir pareikalaus, kad Kongresas padidintų Amerikos skolinimosi ribą iki termino, kuris sueina ketvirtadienį.

Į šį susitikimą pakviesti šie veikėjai: du respublikonai – Atstovų Rūmų pirmininkas Johnas Boehneris ir Senato mažumos lyderis Mitchas McConnellas, du demokratai – Senato pirmininkas Harry Reidas ir Atstovų Rūmų mažumos vadovė Nancy Pelosi.

„Prezidentas šiems lyderiams vėl pakartos mūsų principus: mes nemokėsime išpirkos Kongresui už vyriausybės veiklos atnaujinimą ir skolinimosi ribos padidinimą“, – sakė Baltųjų rūmų pareigūnas.

„Prezidentas teberagina Kongresą pritarti įstatymo projektui, kuriuo būtų padidinta skolinimosi riba ir būtų įnešta aiškumo, kurio reikia mūsų verslui ir ekonomikai“, – pridūrė jis.

Tik trys dienos liko iki spalio 17-osios JAV skolinimosi ribai padidinti. Vašingtonas, regis, atsidūrė keistuose ir jūrlapyje nepažymėtuose politiniuose vandenyse.

„Dabartinė aplinka yra kitokia už bet kurią mano matytą panašiomis aplinkybėmis“, – sakė respublikonų senatorius Bobas Corkeris NBC laidai „Today Show.“

Nežinomybė atsispindėjo ir Volstryte, kur vis labiau nerimaujama dėl biudžeto sureguliavimo – akcijų rinkos indeksas „Dow Jones Industrial Average“ rytą smuktelėjo 57 punktais arba 0,3 procento. Vis dėlto, panikos nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kaune liftas mirtinai sužalojo moterį