JAV praveria langą diplomatijai su Iranu

JAV valstybės sekretorius

„Šiuo metu langas diplomatijai girgždėdamas atsiveria“, – sakė J.Kerry.<br>AP nuotr.
„Šiuo metu langas diplomatijai girgždėdamas atsiveria“, – sakė J.Kerry.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:03 AM

J.Kerry susitiko su C.Ashton Londone aptarti Sirijos konflikto ir artėjančio Irano bei pasaulio galybių delegacijų susitikimo, sakė vienas JAV Valstybės departamento pareigūnas.

Dviejų dienų derybos prasidės antradienį Ženevoje, padidėjus viltims, kad nuo rugpjūčio šiitiškai respublikai vadovaujantis prezidentas Hassanas Rouhani, turintis nuosaikių pažiūrų veikėjo reputaciją, laikysis mažiau griežtos pozicijos dėl Irano branduolinės programos.

„Šiuo metu langas diplomatijai girgždėdamas atsiveria“, – J.Kerry sakė Amerikos ir Izraelio viešųjų reikalų viršūnių susitikimui Vašingtone palydoviniu ryšiu iš Londono.

„Tačiau noriu, jog žinotumėt, kad mūsų akys irgi atviros, – pridūrė jis. – Kai sakome, kad Iranas privalo įgyvendinti savo tarptautinius įsipareigojimus dėl savo branduolinės programos, mes kalbame rimtai.“

„Kai prezidentas (Barackas) Obama sako neleisiantis atsirasti branduolinį ginklą turinčiam Iranui, jis kalba rimtai. Tvirtai tikiu, kad sutarties neturėjimas yra geriau negu bloga sutartis“, – pareiškė J.Kerry.

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas susitiks derybose su C.Ashton ir „P5 plius 1“ pasaulio galybių grupės, kurią sudaro JAV, Didžioji Britanija, Kinija, Prancūzija, Rusija ir Vokietija, atstovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo