Libijoje sučiuptas įtariamas „Al Qaeda“ vadeiva atgabentas į JAV

„Al Qaeda“ prisiėmė atsakomybę dėl abiejų tų atakų.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2013, 9:34 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:17 AM

Numatoma, kad Abu Anasas al Libi antradienį stos prieš teismą Niujorke, kuris jam yra iškėlęs kaltinimus dėl 1998 metais įvykdyto JAV ambasados sprogdinimo Kenijoje, per kurį žuvo 213 žmonių.

1998 metų rugpjūčio 7 dieną detonavus sprogmenų prikrautam automobiliui, dar apie 5 tūkst. žmonių buvo sužeisti. Beveik tuo pačiu buvo susprogdintas užminuotas sunkvežimis prie JAV ambasados Tanzanijoje, kur žuvo 11 žmonių, o dar 70 buvo sužeisti.

„Al Qaeda“ prisiėmė atsakomybę dėl abiejų tų atakų.

A.A.al Libi, kuris yra kompiuterių ekspertas, prieš daugiau nei dešimtmetį buvo apkaltintas sąmokslu žudyti, pagrobti ir žaloti amerikiečius, taip pat sąmokslu piktavališkai gadinti arba naikinti JAV turtą.

„Vyriausybė tikisi, kad jis stos prieš teismo pareigūną rytoj“, – sakoma Niujorko Pietų apylinkės teismo prokuroro Preeto Bhararos pranešime.

49 metų A.A.al Libi, kaip manoma, buvo apklaustas ir laikomas viename JAV karo laive, plaukiojančiame Viduržemio jūroje, kai buvo sučiuptas per spalio 5 dieną surengtą operaciją, kurią pasmerkė Libija.

A.A.al Libi, kurio tikrasis vardas – Nazihas Abdul Hamedas al Raghie, dėl numanomo vaidmens 1998-ųjų sprogdinimuose buvo įtrauktas į JAV federalinio tyrimų biuro (FTB) labiausiai ieškomų asmenų sąrašą, o už jo galvą buvo siūlyta 5 mln. dolerių premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.