Londono zoologijos sode gedulas – nuskendo vos gimęs retas tigriukas

Londono zoologijos sode – gilus liūdesys. Rastas negyvas vos prieš tris savaites gimęs retas Sumatros tigriukas, praneša AP. Mažylis jau buvo spėjęs tapti zoologijos sodo garsenybe, jo gimimas buvo užfiksuotas slapta kamera.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 5:55 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:39 AM

Pasak zoologijos sodo darbuotojų, tigriukas šeštadienį nuskendo baseine, esančiame tigrų voljere. Kaip tai nutiko, neaišku, nes prie baseino stebėjimo kameros neįrengtos. Sunku patikėti, kad ten mažylį nunešė jo motina, 5 metų Sumatros tigrė Melati.

Kaip rašo „Daily Mail“, rugsėjo 22 d. gimęs tigriukas buvo pirmasis tigras, gimęs Londono zoologijos sode per pastaruosius 17 metų. Jis dar buvo per mažas, kad būtų galima nustatyti lytį, ir, suprantama, dar neturėjo vardo.

Šeštadienio rytą tigrų prižiūrėtojai pastebėjo, kad kamerose nesimato tigriuko. Buvo pakeltas aliarmas, ir netrukus mažylio kūnelis rastas gulintis prie baseino krašto.

Tigriuko gimimas buvo svarbus įvykis ne tik Londono zoologijos sodui, bet ir apskritai nykstančiai Sumatros tigrų populiacijai. Jo motina Melati ir tėvas Jae Jae laikomi genetiniu požiūriu svarbiausia Sumatros tigrų pora Europoje. Jie buvo atrinkti pagal pasaulinę veisimo programą.

Melati nėštumas truko 105 dienas, visą tą laiką ji buvo akylai stebima paslėptomis kameromis, vengiant ją kaip nors trikdyti.

Būtent dėl tos priežasties, kad susinervinusi tigrė nepaliktų mažylio ar ko nors jam nepadarytų, buvo nuspręsta neiškelti jos iš jai įprastos aplinkos, kur buvo įrengtas ir tigrams skirtas baseinas. Niekas nemanė, kad motina išneš mažylį iš guolio taip anksti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.